LIERSE KEMPENZONEN BEKERT VERDER

3 maanden na het faillissement van K. Lierse S.K. werd opnieuw gevoetbald op het Lisp. In een opgesmukt stadion mocht het nieuwe Lierse Kempenzonen in de derde ronde van de Beker van België het Waalse Francs Borains ontvangen. Lang voor het aanvangsuur stonden de supporters in lange rijen aan te schuiven aan de loketten in de Voetbalstraat en riepen ze de herinnering op aan betere tijden. Op het moment van de aftrap vulden dan ook ruim 2.500 fans de tribunes 1 en 3 en den berg. Vooral het vak van de spionkop zat proppensvol. Francs Borains had zo’n 50 luidruchtige supporters meegebracht.

De wedstrijd begon op voorspoedige manier voor de thuisploeg. Na amper 5 minuten wist Simon Vermeiren geel-zwart met een geplaatste bal op voorsprong te schieten. De verhoopte walk-over bleef evenwel uit. De partij kende na de openingsgoal een evenwichtig verloop. Na een hoekschop van Chaabi die met het hoofd werd verlengd door Botoko, kwamen de bezoekers rond de 23ste minuut op gelijke hoogte. Na de pauze volgde eenzelfde speelbeeld: slordige combinaties, onnodig balverlies en weinig uitgesproken doelkansen. De beste mogelijkheden waren nog voor de bezoekers en voor Lai in het bijzonder, die rond de 70ste minuut de lat trof. Uiteindelijk mochten beide teams zich voorbereiden op het nemen van strafschoppen. Nadat de bezoekende doelman het schot van Da Silva stopte, liepen de bezoekers uit tot 0-2. Ook Lierse doelman Bo Geens pakte uit met een sublieme tussenkomst. Met geslaagde pogingen van Kuijlaars, Van der Veken, Buyens en Wils, kwam geel-zwart tot 4-4 terug. Een trefzekere Meeus bezegelde tenslotte het lot van de bezoekers (5-4). Lierse Kempenzonen voetbalt een ronde verder.