LIERSE K – RSCA FUTURES 2 – 3

De confrontatie met de beloften van Anderlecht leverde voor geel-zwart geen vijfde overwinning op een rij op. Het waren de bezoekers die met vlot combinatiespel de aanvangsfase domineerden. Het was dan ook niet verwonderlijk dat op de 12de minuut via Stassin het openingsdoelpunt viel. Op de 24ste minuut wist Van Acker op aangeven van De Schryver met een prachtig afstandsschot in de bovenhoek de gelijkmaker te scoren. De vreugde was maar van korte duur, want amper 4 minuten later wist andermaal Stassin Anderlecht opnieuw voorsprong te bezorgen. Na de pauze kwam de thuisploeg met meer overtuiging op het veld. Toch waren het de bezoekers die op penalty – op de 56ste minuut omgezet door nogmaals Stassin – hun voorsprong konden vergroten. Toen Tabekou aan de overzijde in de rechthoek werd neergehaald, kon geel-zwart – eveneens op strafschop probleemloos binnen gekogeld door Rocha – terugkomen tot 2-3. Een fel slotoffensief leverde nog enkele wenkende scoremogelijkheden, maar geen doelpunt meer op. Lierse had beslist recht op een gelijkspel, maar daar besliste een bleke scheidsrechter anders over.