LIERSE K – FC SERAING 2 – 5

De jongste thuiswedstrijd tegen FC Seraing bezorgde Lierse K een serieuze ‘wake-up call’. Geel-zwart begon nochtans niet onaardig aan de partij en had in de beginfase via Petrov tweemaal de gelegenheid om op voorsprong te komen. Seraing speelde heel gegroepeerd rond de bal en loerde op de counter. Bij de eerste scherpe uitval was het op de 26’ meteen bingo via Mikautadze. Een tweede doelpunt viel op het slechtste moment, op slag van rust via Al Badaoui. Voor Lierse K was het zaak om zo snel mogelijk na de pauze de aansluitingstreffer te scoren. Het moest hiervoor wel tot omstreeks het half uur wachten. De penalty van Allach werd door de bezoekende doelman in eerste instantiue afgeweerd, maar Van Landschoot stond op de goede plaats om binnen te tikken. Een kwartier later waren het weer de bezoekers die op de 73’ en de 76’ via Boulenger en Mikautadze verder uitliepen. Met nog een tiental minuten te spelen milderde Petrov tot 2-4, doch 1’ voor affluiten legde alweer Mikautadze de droge 2-5 eindcijfers vast.