LIERSE K – DEINZE 2-2

Voor aanvang van de wedstrijd prijkten beide ploegen met 11 punten op een gedeelde 4de plaats. De winnaar had alvast voor één avond uitzicht op de 2de plaats. Met een puntendeling werd het uiteindelijk een logische weergave van het spelvertoon.

Tijdens de eerste helft liet de thuisploeg het initiatief aan de bezoekers, die het meeste balbezit hadden. Echt gevaarlijke situaties voor het doel bleven evenwel uit. Toen het er naar uitzag dat de rust bij een 0-0 stand zou worden ingegaan, bracht Hendrickx op de 38ste minuut de bezoekers vooralsnog op voorsprong. Na de pauze verscheen een heel ander Lierse op het veld. Geel-zwart dwong nu de bezoekers op de eigen speelhelft terug. Toen Boone Limbombe in de rechthoek onderuit haalde, zette Maes de strafschop moeiteloos om. De thuisploeg ging nu op haar élan door. Amper 2 minuten later zette Limbombe de kroon op zijn puike prestatie en plaatste hij de bal succesvol in de verste hoek. De buit leek binnen, doch dit was buiten de net ingevallen Dansoko gerekend, die in blessuretijd een pegel haarfijn in de winkelhaak plaatste. In de slotfase claimde de thuisploeg naar een tweede strafschop – na een zwaardere fout dan voordien -, doch de scheidsrechter sloot de ogen.