LIERSE K – CLUB NXT 3 – 1

Met een verdiende 3-1 overwinning tegen Club NXT is Lierse K na de winterstop hoopvol opnieuw uit de startblokken geschoten. Met Gillekens, Laes, Swinnen en  Aabbou verschenen vier winteraanwinsten aan de aftrap. Naar het einde van de partij deed ook de jonge Limbombe zijn  verschijning.

De thuisploeg ging vol overtuiging van start. Op de 10de minuut werd een fout op Samyn in de rechthoek bestraft met een strafschop. De penalty werd feilloos omgezet door Placca. Een poging van Engels die hoog over ging niet te na gesproken, stelden de bezoekers daar weinig tegenover. Op slag van rust zorgde een misverstand tussen Club NXT-doelman Lammens en verdediger Blomme voor een tweede doelpunt via Placca. Ideaal om de pauze in te gaan. Ruim 10 minuten na de hervatting lukte Placca zowaar een hattrick. De poging van Samyn strandde op de paal, maar de spits was goed gevolgd om de rebound binnen te tikken. Met nog een kleiun kwartier te spelen kreeg de man van de match zijn applausvervanging en verscheen Petrov op het veld. Ook Troonbeeckx, Janssen en Limbombe konden de slotfase nog rond maken. Op de slotminuut scoorde De Cuyper op strafschop de eerredder voor de bezoekers. Hopelijk volgt de komende weken nu de bevestiging.