LIERSE HULDE AAN AUTEUR KRIS VAN STEENBERGE

Met zijn debuutroman ‘Woesten’ won Kris Van Steenberge tijdens het literaire festival ‘Het Betere Boek’ in Gent de Bronzen Uil en de lezersprijs voor de beste Nederlandstalige roman. Aan de vooravond van de boekenbeurs volgde ‘de Debuutprijs’. Ondertussen werden ook de filmrechten van het boek verkocht. Meer dan redenen genoeg om de auteur een gepaste hulde te brengen in het stadhuis.

De genodigden werden in de Lierse ‘hersenpan’ welkom geheten door schepen Rik Verwaest. Deze verwees naar de recente onderscheidingen die de bejubelde auteur ontving. ‘Lier is een kleine stad, die tal van grote kunstenaars heeft voortgebracht en er alweer eentje heeft bij gekregen’.

Burgemeester Frank Boogaerts benadrukte het cultuurminnend karakter van Lier. De auteur werkte 4 jaar lang aan zijn debuutroman. Deze handelt over de verwoesting en de verminking in een kleine dorpsgemeenschap tijdens de eerste wereldoorlog. Van het boek – dat reeds aan zijn zevende druk toe is – werden reeds meer dan 12.000 exemplaren verkocht. Kris Van Steenberge gaat ook zelf de baan op met de voorstelling ‘Woesten On Tour’. Mogelijk krijgt het boek ook een verlengstuk op het witte doek. Lier begroette zodoende een nieuwe parel aan het  rijke cultuurfirmament.

De auteur die per fiets heelhuids het stadhuis bereikte, drukte zijn waardering uit voor de erkenning die hem te beurt viel en pakte uit met enkele culturele dromen. Tot besluit sprak hij de hoop uit dat Lier een gezellige stad mag blijven, die pronkt met een uniek historisch patrimonium en een bruisend verenigingsleven en die in de geest van Pallieter weet wat plezier maken betekent. Uiteindelijk ontving hij uit handen van schepen Ivo Andries een oorkonde van de stad.

Begindatum: 
dinsdag, 25 november, 2014
Einddatum: 
dinsdag, 25 november, 2014

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK