LIERSE HOMELESS BOYS WINNEN FAIRPLAY-BEKER

Voor de derde maal werd in Lier een voetbaltornooi voor ‘Homeless Teams’ georganiseerd. Onder het motto ‘Samen winnen wij’ speelden de deelnemende ploegen op een aangepast veld in de loods aan het zwembad ‘de Waterperels’. De fel begeerde fairplay-beker werd gewonnen door de Lierse Homeless Boys.

De Belgian Homeless Cup groepeert 19 ploegen, waarvan 12 in Vlaanderen. Het Noordtornooi in Lier was een sociaal en sportief voetbalevenement voor dak- en thuislozen. De kracht die uitgaat van het voetbal – niet alleen voor de gezondheid en de conditie – en de kracht om mensen te veranderen in de maatschappij, staan daarbij centraal. Dit kan zowel sociaal als professioneel – o.m. qua opleiding en tewerkstelling- voordeel opleveren.

Aan het tornooi werd deelgenomen door de Lierse Homeless Boys, Antwerp FC, KV-RC Mechelen, STVV, AA Gent, KV Oostende, Club Brugge, RC Genk, Eendracht Aalst en BX Brussels. De Lierse Homeless Boys trainen de donderdag van 16 tot 18 uur in de sporthal van het KTA onder leiding van trainer en coach Raf Goyvaerts. Ze genieten de steun van het straathoekwerk, het jongerenwelzijnswerk, samenlevingsopbouw en Lierse SK.

Dit seizoen staan nog twee tornooien op het programma: in mei gedurende 1 dag in Aalst en in juni gedurende 2 dagen in Gent. Volgend jaar volgt de ‘World Homeless Cup’ in Amsterdam. Mogelijk wordt hier aangetreden met een nationale ploeg, bestaande uit spelers van verschillende steden en clubs. Bij de selectie overwegen het sociaal aspect en de zin voor fairplay.

Begindatum: 
zaterdag, 28 februari, 2015
Einddatum: 
zaterdag, 28 februari, 2015

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK