LIERSE BURGEMEESTER ONDERSTEUNT HET AFVALTEAM

Van 14 tot en met 20 november staat de Nationale Week van het Afvalteam op het programma. Tijdens deze week kunnen de afvalophalers en de recyclageparkmedewerkers op verschillende manieren bedankt worden. Ook plaatselijke politici tonen hun respect door mee de handen uit de mouwen te steken. Zo trok de Lierse burgemeester Rik Verwaest als ervaren multi-tasker en flexi-jobber van ’s ochtends vroeg een dag lang mee op ophaalronde.

De medewerkers van het afvalteam van Ivarem leveren elke week indrukwekkende topsportprestaties. In nauwelijks een week tijd lopen ze een marathon, zetten ze zo’n 66.000 stappen en verbranden ze meer dan 14.000 Kcalorieën. De recyclageparkwachters sorteren per week ettelijke tonnen afval en begeleiden hierbij 100.000-en bezoekers. 50 laders en chauffeurs gaan dagelijks op pad om het afval op te halen bij zo’n 110.000 gezinnen. In 2021 werden meer dan 2 miljoen afvalcontainers geledigd. Elke dag zijn 2 Ivarem-medewerkers aan de slag om 365 glasbollen en bovengrondse glassites te ledigen. 11 recyclageparken en 35 opzichters staan ter beschikking van 285.000 inwoners. In 2021 kregen ze 526.163 bezoekers over de vloer. Jaarlijks wordt 35 miljoen kilogram restafval opgehaald. Dit jaar telt Ivarem 157 medewerkers in de 10 aangesloten gemeenten. 

De bevolking kan het afvalteam bedanken door in eerste instantie het afval correct en op tijd aan te bieden. Het is ook mogelijk om een kaartje te schrijven, een tekening te maken of de sticker ‘Go Afvalteam!’, aan de afvalzak of container te bevestigen. Ze kunnen getrakteerd worden op een opstaande duim, een glimlach of iets lekkers. Tenslotte kan via www.ivarem.be/afvalteam een complimentje gestuurd worden of een kleurtekening gedownload worden. Ivarem trakteert hen op een duurzame en sportieve goodiebag en een pak sportmuesli. KV Mechelen schenkt alle operationele medewerkers een gratis ticket voor de match KVM – SC Charleroi, begin februari 2023. Naast burgemeester Rik Verwaest ging schepen Ivo Andries van Lier mee de Infolijn bemannen. Voor onze regio gaan burgemeester Sofie Joosen en schepen Isabel Glorie een handje toesteken op het recyclagepark van Duffel en doet schepen Willy Beullens hetzelfde in Berlaar.

Tekst: DéBé

Foto's: Luc Peeters

Begindatum: 
dinsdag, 15 november, 2022
Einddatum: 
dinsdag, 15 november, 2022

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK