LIERSE – BEERSCHOT WILRIJK 2-1

Lierse heeft de immer geladen derby tegen Beerschot Wilrijk na een incidentrijke en tumultueuze avond op verdiende wijze gewonnen. Voor, tijdens en na de wedstrijd, hing er duidelijk spanning in de lucht en bleven de incidenten niet uit.

Net voor de aftrap zat het spel al op de wagen, toen de beide supportersvakken elkaar begonnen te bekogelen met vuurpijlen en Bengaals vuur. De scheidsrechter kon de match dan ook maar met de nodige vertraging en nadat ‘de mist om de hoofden was verdwenen’ op gang fluiten.  De bezoekers namen meteen het initiatief maar konden nauwelijks voor doelgevaar zorgen. Bij de eerste echte poging van Lierse was het op de 12de minuut meteen raak, toen een vrijschop door Bourdin werd doorgekopt tot bij Joachim die de bezoekende doelman kansloos liet. Tot aan de rust ebde het spel heen en weer zonder veel doelgevaar. Bovendien toonde vooral doelman Rakovsky zich een betrouwbaar sluitstuk.

Na de pauze werd de forcing van de bezoekers verwacht, maar het was in tegendeel geel-zwart dat de voorsprong op de 54ste minuut verdubbelde na een rush van Janssens waarna de bal uiteindelijk door Cmargo in de verste hoek werd gelegd. Meteen gingen de poppen voor goed aan het dansen in het bezoekersvak en herhaalde zich het scenario van voor de match in nog wat fellere mate. Terwijl de ordediensten, de brandweer en de hulpverleners de handen vol hadden, voelde de scheidsrechter zich verplicht om de wedstrijd gedurende ruim 20 minuten stil te leggen. Toen de gemoederen wat bedaard leken, konden de bezoekers met nog een half uur officiële speeltijd voor de boeg tot 2-1 milderen. In de slotfase bleef de Lierse defensie overeind en wist Rakovsky zijn netten verder ongeschonden te houden. Na deze overwinning neemt Lierse opnieuw de leiding in de tweede periode en bedraagt de voorsprong op Beerschot Wilrijk reeds 8 punten.

Tekst: DéBé

Foto's: RM

Begindatum: 
zaterdag, 6 januari, 2018
Einddatum: 
zaterdag, 6 januari, 2018

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK