LIERENAAR DEBUTEERT ALS ROMANSCHRIJVER

‘Woesten’ is de titel van de debuutroman van de Lierse (toneel)schrijver, regisseur en docent Kris Van Steenberge. De waarheden en de verzwegen feiten van zijn grootvader over de ‘Groote Oorlog’ vormen het uitgangspunt voor deze roman.

Het verhaal situeert zich bij het einde van de 19de eeuw. Elisabeth, de dochter van de smid, treedt in het huwelijk met de jonge arts Guillaume Duponselle. Het zal helaas geen gelukkig huwelijk worden. Als Elisabeth 8 maanden later van een tweeling bevalt, blijkt de eerstgeborene een prachtige zoon Valentijn te zijn. Het tweede kind is zo mismaakt dat Guillaume weigert hem een naam te geven. Toch blijft ‘Nameloos’ in leven. Omdat hij zijn vader en de doprelingen doet huiveren, gaat hij gesluierd door het leven. Dan breekt de eerste wereldoorlog uit …

 

‘Woesten’ is het broeierige verhaal vol dorpsgefluister. De roman telt 384 bladzijden, ligt vanaf september in de boekhandel en kost 19,95 euro. Het boek van de Uitgeverij Podium lijkt uit een andere tijd te komen, maar is verrassend en vrij actueel.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK