LIER WACHT EEN WARME KERST- EN EINDEJAARPERIODE

In Lier staat alweer een rijk gevulde eindejaarperiode op het programma. Vrijdag 29 november worden tijdens ‘Black Friday’ de lichtjes al ontstoken in de winkelstraten. Vrijdag 6 december volgt de officiële opening van de kerstperiode met een fakkeltocht en een sfeervol feest in het stadspark, dat met duizenden lichtjes, kaarsjes en vuurinstallaties wordt omgevormd tot een heus vuurpark.

De fakkeltocht vertrekt om 18.30 uur op de Grote Markt waar gratis fakkels kunnen bekomen worden. Onderweg wordt stapsgewijs de feestverlichting aangestoken, die de stad zal ‘opwarmen’ tot eind januari. Bij muziek, een dansje, een hapje en een drankje, kan in het stadspark gefeest worden op vrijdag 6 december tot 22.30 uur en op zaterdag 7 december tot 22 uur. Op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 december heeft op de Grote Markt en het Felix Timmermansplein de immer sfeervolle kerstmarkt plaats.

Zaterdag 14 december komt de kerstman vergezeld van vrolijke muzikanten en kerstelfjes om 14 uur per koets aan voor het stadhuis. Uit handen van de burgemeester ontvangt hij de sleutel van zijn kersthuisje, dat opgesteld staat op de Grote Markt. Hier ontvangt hij bezoek op zaterdag 14 december van 15 tot 17 uur en op zondag 15 december van 14 tot 17 uur. Van 6 december tot en met 5 januari nodigt het Winterpleintje naast het stadhuis tijdens de hele kerstperiode uit voor een bezoek, een hapje en een drankje. De allerkleinsten kunnen hier een ritje maken op de kindermolen of op kerstballen vissen. Hier kan in het huisje van de kerstman in het ‘Kleinste Restaurant van Lier’, samen met vrienden of familie (minimum 4 personen) genoten worden van een 3-gangen kerstdiner. Kostprijs 34 euro, exclusief dranken. Eetbeurten zijn voorzien om 17.30, 19 en 20.30 uur. Reserveren kan bij Tom Van Nuffelen, 0477-40 62 83.

Tekst: DéBé

Foto's: RM

Begindatum: 
vrijdag, 29 november, 2019
Einddatum: 
zondag, 5 januari, 2020

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK