LIER VIER DAGEN ONDERGEDOMPELD IN FEESTROES

Van donderdag 20 tot en met zondag 23 juni wordt de Pallieterstad tijdens ‘Lier Feest’ vier dagen lang ondergedompeld in een uitbundige feeststemming. Vaste ankermomenten zijn de avondmarkt, de verenigingenmarkt in het stadspark, het ‘bal populaire’, de kinderfuif en het straatmuziekfestival.

‘Lier Feest’ gaat donderdag 20 juni om 18 uur van start met de feestelijke avondmarkt op de Grote Markt, de Eikelstraat en het Zimmerplein. Vrijdag 21 juni regeert Pallieter van 18 tot 24 uur tijdens de verenigingenmarkt over het stadspark en de evenementenweide. Het thema is ditmaal: ‘Lier Feest organiseert Lier Kermis’. In samenwerking met Zomer in het Park en De Machienerie wordt een kermisdorp uitgebouwd met buitengewone installaties en prachtige attracties. 40 Lierse verenigingen bieden een gevarieerd culinair palet aan. Dit volksfeest-bij-uitstek wordt andermaal synoniem van vermaak, lekker eten en drinken én plezante kinderspelen. Vanaf 18 uur zijn op de centrale dansvloer optredens voorzien van dansclub Scratch, Atelier, Volksdansgroep Pallieterke, Escola de Cappoeira en Dansstudio Wagner. Zaterdag 22 juni heeft van 20 tot 1 uur op de Grote Markt – voor de gelegenheid omgetoverd tot een Frans dorpsplein – het ‘bal populaire’ plaats. Dj Miss Twist uit Nederland roept de sfeer op van de jaren 50, 60 en 70 en Totally Radical van de jaren 80. Tot besluit is het de beurt aan Ilse Liebens en Sven De Leijer om de sfeer erin te houden.

Zondag 23 juni wordt op de stedelijke sportvelden al om 10 uur de aftrap gegeven voor de 2de editie van het basketbaltornooi ‘Wisselbeker Felix’ van BC Guco. Deelnemende ploegen zijn: All Stars, Lyra, Guco en ’t Kruiske. Om 16 uur wordt de finale gespeeld. Van 14 tot 16 uur heeft op de Grote Markt een kinderfuif plaats, met dansinitiatie door Studio Wagner en muziek door dj Heidi. Aansluitend volgt van 16 tot 18 uur het spel ‘Reuzen zonder Grenzen’. De gilde van de Lierse Pijnders nodigt reuzenverenigingen van andere steden uit voor een heroïsch pijndersconcours. Om 14 uur is op diverse plaatsen in de binnenstad het straatmuziekfestival ‘Toeten en Blazen’ van start gegaan. Hoofdzakelijk in het park, op het Felix Timmermansplein, het Zimmerplein en het Schapekoppenplein, maar ook op een boot op de Binnennete, zijn tot 18 uur optredens voorzien van: Bomma Jorette, Slampampers, The Streetband Empire, Fanfaar Fatale, Luciano Figaro, Raksinaski, I Play en She’s Udenhout. Zowel op zaterdag als op zondag toeren door toedoen van de LMS De Geit andermaal stoomtreintjes rond op de stedelijke sportvelden.

Tekst: DéBé

Foto's: Luc Peeters

Begindatum: 
donderdag, 20 juni, 2019
Einddatum: 
zondag, 23 juni, 2019

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK