LIER VERWELKOMT 170 NIEUWE INWONERS

Naar goede gewoonte werd andermaal een contingent van ditmaal 170 nieuwe inwoners in de Colibrant ontvangen. Ze kregen een uitgebreid ontbijtbuffet, een drankje en een Liers Vlaaike aangeboden en ze konden deelnemen aan een typische Lierse activiteit.

De nieuwkomers werden uitgebreid welkom geheten door burgemeester Frank Boogaerts, bijgestaan door schepen Marleen Vanderpoorten, die de vele troeven van de stad overliep. Lier heeft een rijk cultureel erfgoed met het begijnhof en het belfort (Unesco werelderfgoed), het stadhuis, de Sint-Gummaruskerk en de Zimmertoren en een gevarieerd verenigingsleven. De stad beschikt over de grootste Muziekacademie van Vlaanderen, een bloeiende Stedelijke Kunstacademie, een uitgebreid horeca-aanbod, attractieve winkelstraten en groene stadswandelingen. Lier is het knooppunt van tal van toeristische fietsroutes, telt tal van onderwijsinstellingen en ruim 150 KMO’s met bovenop een wereldspeler als Van Hool. De stad neemt ook een prominente plaats in op sportgebied.

Momenteel zijn tal van bouwprojecten en openbare werken in uitvoering. Ook de sportinfrastructuur krijgt de nodige aandacht. In de Colibrant konden de nieuwe inwoners kennis maken met meerdere ambtenaren van de stad, de wijkagenten en de gemeenschapswachten. Bij loting werden 2 paraplu's weggegeven. De aanwezigen hadden tenslotte de gelegenheid om deel te nemen aan een begeleide wandeling in de binnenstad, een tochtje te maken met de Koninklijke Moedige Bootvissers of de Sint-Gummarustoren te beklimmen.

Tekst: DéBé

Foto's: RM

Begindatum: 
zondag, 1 oktober, 2017
Einddatum: 
zondag, 1 oktober, 2017

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK