LIER STEUNT DE FILIPIJNEN

De ontzettende ravage die de tyfoon Haiyan heeft aangericht op de Filipijnen laat ook Lier niet onberoerd.

Op initiatief van Ludo Andries, Tanguy Goetzé en Tom Moons, wordt in samenwerking met Lierse verenigingen, BV’s en schepen Rik Verwaest een grote solidariteitsactie opgezet. Op 20, 21 en 22 december worden activiteiten georganiseerd voor de zwaar geteisterde SOS Kinderdorpen op de Filipijnen.

De ingezamelde gelden hebben een dubbele bestemming. Ze zijn enerzijds bedoeld voor de heropbouw van het SOS Kinderdorp in Tacoblan dat volledig verwoest werd. Alle 150 kinderen en SOS moeders zijn gelukkig ongedeerd gebleven. Anderzijds is het de bedoeling om eveneens in Tacoblan kindvriendelijke tentenkampen op te zetten voor kinderen die dakloos zijn of hun ouders hebben verloren. Ze zullen op termijn hopelijk kunnen herenigd worden met hun familie of opgevangen worden in één van de SOS Kinderdorpen.

 Vrijdag 20 december start om 17 uur een ‘after work party’ in cultuurcentrum de Mol. De toegang bedraagt 7 euro. Dezelfde avond kan de jeugd zich vanaf 21 uur uitleven tijdens een knalfuif in het Moevement. Voor de muzikale animatie zorgen de dj’s Wout, Peter Luts, Robert Abigail en Adriaan Van den Hoof. Linda van Milk Inc pakt uit met een ‘special performance’.

Zaterdag 21 december heeft om 20 uur een grote quizavond plaats in cultuurcentrum de Mol.De inschrijvingsprijs bedraagt 20 euro voor ploegen van maximum 5 personen, die zich met Bart De Pauw kunnen meten.

Zondag 22 december ligt het actiepunt van 13.30 tot 18 uur op de Grote Markt, waar een plastieken huis wordt neergepoot. Iedereen kan hier in aanwezigheid van Adriaan Van den Hoof een bijdrage deponeren. Naast Filipijnse eet- en drankstandjes, zijn ook optredens voorzien.

Ronny Mosuse zal als ambassadeur van SOS Kinderdorpen het slotevenement bijwonen. Wie niet de gelegenheid heeft om persoonlijk langs te komen, kan een bijdrage overschrijven op rekeningnummer BE17 3100 4034 5521 van SOS Kinderdorpen voor de wereld met de vermelding 6687 Lier.

Begindatum: 
vrijdag, 20 december, 2013
Einddatum: 
zondag, 22 december, 2013

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK