LIER KLINKT OP 2020

Met de traditionele nieuwjaarontvangst voor de bevolking werd in Lier het jaar 2020 feestelijk ingezet. Omringd door de leden van het schepencollege bracht burgemeester Frank Boogaerts zijn nieuwjaarsboodschap. Nadien was het uitgebreid genieten van heel wat lekkers, met de reuzefeesttaart als pronkstuk.

Na het aanbieden van zijn beste wensen, verwees de burgemeester naar het meerjarenplan 2020-2025, dat tot stand kwam na o.m. participatie van de bevolking en toelichting voor de adviesraden. Ook al worden meer taken toegewezen aan de steden en gemeenten, dan wordt verder een gezond financieel beleid gevoerd. Er zal volop werk gemaakt worden van de heraanleg van voetpaden, fietspaden en wegen en van de restauratie van het begijnhof en de Sint-Gummaruskerk. Op de Hoge Velden worden jeugdvoetbalvelden aangelegd, er komt een nieuw of vernieuwd cultuurcentrum, een hondenuitloopweide, de mini-golf wordt hernieuwd, er komen 5 nieuwe of vernieuwde speeltuintjes, er worden 10.000 bomen of struiken aangeplant en inzake openbare verlichting komen er overal zuinige LED-lampen.

De stad zal verder werk maken van de strijd tegen kinderarmoede en werkloosheid van zwakkere groepen. Zonder de aanvullende personenbelasting en de opcentiemen op de onroerende voorheffing te verhogen, wordt voor liefst 103.755.720 euro geïnvesteerd. Inspanningen worden verder geleverd om de kosten van de afvalverwerking te verlagen. Na het aansnijden van de reuzetaart – goed voor 700 porties -, werd op de tonen van de band van de SAMWD onder leiding van Han Flintrop gezellig bijgepraat. Voor de eerste maal werden de dranken geschonken in herbruikbare bekers, waarvan de ‘huurprijs’ kon gedoneerd worden aan de vzw. Goed Gevoel.

Tekst: DéBé

Foto's: Luc Peeters & RM

Begindatum: 
maandag, 6 januari, 2020
Einddatum: 
maandag, 6 januari, 2020

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK