LIER JAZZ FESTIVAL VOLGENS NIEUW CONCEPT

Nu de afdeling jazz, pop, rock van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans 25 jaar bestaat, wordt het Lier Jazz Festival in een nieuw kleedje gestoken. Het heeft plaats op woensdag 1 mei 2019 vanaf 14 uur op de cultuurcampus van de SAMWD en kan gratis bijgewoond worden door jongeren tot 18 jaar. Het Lier Jazz Festival is aan de 9de editie toe en als dusdanig de opvolger van de voormalige Jazzkroegentocht.

Optredens hebben plaats op drie locaties: in de balletklas, in de auditiezaal en in de Jezuïetenkerk. In de balletklas verschijnen Jazz Notes, Flintrop (popjazz) en vocale talenten van de SAMWD op het podium. In de auditiezaal wordt ‘Schaap Kindje Schaap’ opgevoerd; wordt opgetreden door SAMWD8TET, harmonicaspeler Steph Van Uytvanck en Steven De Caluwé en de Koen Lieckens Hitmachine. De kindervoorstelling ‘Schaap Kindje Schaap’ brengt het verhaal van Jaap het Schaap dat niet kan slapen en op zijn nachtelijke zoektocht allerlei jazzy nachtdieren tegenkomt zoals meneer Uil, meneer en mevrouw Kat, de Krekel, de Nachtvlinder, de Vleermuis en meneer Mol. Elk dier is een instrument. Samen brengen ze een slaapliedje. In de Jezuïetenkerk staan optredens gepland van het Century Jazz Orchestra, de Big Band Lier die samen met François Van den Broeck (laureaat van Senior Voice), Robin Crauwels (MNM Rising Star), Lois De Sauter en Frank Zaman een reis rond de wereld maakt en de Bluejeans Big Band uit Nederland. Deze band brengt een show in de stijl van de Andrew Sisters rond de bevrijding van Zeeland 75 jaar geleden.

Daarnaast biedt ‘Jazzekes’ allerlei uitprobeermomentjes (drums, scat zingen, mondharmonica, piano, gitaar, basgitaar, sax, trompet …), initiatielessen en de kinderjazzvoorstelling door een jazzcombo met danseres, actrice en poppenspeelster Sara Pieters aan. Ook de wereldvermaarde Adolph Sax Cie is aanwezig. Bij de Studio Kadul-stand kan een souvenir gemaakt worden. Het Lier Jazz Festival verloopt onder de coördinerende leiding van Han Flintrop en steunt de muziektherapie van de vzw. Iona in Kessel. In dit zorgcentrum voor personen met een ontwikkelingsstoornis of een verstandelijke beperking, gaven Dirk Proost en Han Flintrop van de SAMWD en studenten van het conservatorium einde maart workshops aan 36 participanten. Tijdens de slotpresentatie in de Joriszaal werd samen met de Testeltse Jeugd Band onder leiding van Remi De Ceuster, door Eline Flintrop (Koninklijk Conservatorium Gent) een door een inwoner zelfgemaakte song gezongen. Daarnaast wordt geld ingezameld voor de aankoop van nieuw instrumentarium voor de muziektherapie van Iona.

Tekst: DéBé

Foto's: RM

Begindatum: 
woensdag, 1 mei, 2019
Einddatum: 
woensdag, 1 mei, 2019

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK