LIER GASTSTAD VOOR ATLETEN SPECIAL OLYMPICS

Van 9 tot 20 september hebben in Antwerpen de Special Olympics Europese Zomerspelen 2014 plaats. Dit is het grootste sportevenement voor personen met een verstandelijke beperking. Zo’n 2.000 atleten, een 1.000-tal trainers en meer dan 2.500 ouders zullen hiervoor in ons land verblijven. Ook enkele Lierse G-sporters nemen deel aan deze Special Olympics.

In het kader van het Host Program ontvangt de stad Lier samen met Hove en Mortsel de delegatie uit Litouwen. Deze bestaat uit 49 personen. De atleten en coaches krijgen onderdak in verschillende gemeenten. In  Lier worden de atletiek- en de zwemdelegatie ontvangen. Ze zullen verblijven in het studentenhuis van het Sint-Aloysiusinstituut. Afwisselend bezoeken de atleten de drie gemeenten. In de week van 9 tot 13 september – net voor de eigenlijke spelen - werd voor de delegaties uit de deelnemende landen een gastprogramma uitgewerkt.

Alsdan staan o.a. een toeristische wandeling, een bezoekje aan het zwembad en een officiële ontvangst op het programma. De stad kan hiervoor rekenen op organisaties die de atleten een warm hart toedragen zoals de Sociëteit van de Schaepshoofden, het Sint-Aloysiusinstituut en de vzw. Den Brand. Als gaststad krijgt Lier ook een olympische vlam in de vorm van een toorts, die een plaats krijgt aan het onthaal van het stadskantoor.

Begindatum: 
dinsdag, 19 augustus, 2014
Einddatum: 
dinsdag, 19 augustus, 2014

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK