LIER GASTSTAD VOOR 30ste SCHOLENVELDLOOP

Tot het einde van de maand september heeft de 30ste editie van de Vlaamse veldloopweek voor scholen plaats. Het betreft een initiatief van Moev, Sport Vlaanderen, de Vlaamse Atletiekliga en het Vlaams Instituut voor Sportbeheer en Recreatiebeleid. Voor deze jubileumeditie werd Lier als piloot- en gaststad uitgekozen. Voor aanvang van de wedstrijden had in het cultuurcentrum een plechtige zitting plaats.

In zijn welkomstwoord wees schepen van sport Ivo Andries op het feestelijk karakter van de 30ste editie, die in Lier georganiseerd werd in samenwerking met de beide atletiekclubs en de sportdienst. Op en rond de atletiekpiste van het Netestadion werd de nodige randanimatie voorzien met springkastelen en een klimmuur. De sportieve namiddag werd ingezet met een optocht van 600 deelnemers uit het lager en het secundair onderwijs en afgesloten met een veldloop voor ouders en leerkrachten. Het parcours werd voor de gelegenheid omgetoverd tot een belevingsloop.

Als voorzitter van Moev prees Urbain Lavigne de jarenlange vlotte samenwerking tussen de gemeentebesturen, de sportdiensten, de sportverenigingen en de scholen. Volgens Philippe Paquay, administrateur-generaal van Sport Vlaanderen, wordt in 296 gemeenten door 294.000 jongeren deelgenomen aan de schoolveldlopen. Hij benadrukte het belang van sport en beweging en verwees naar de financiële inspanningen voor de schoolsport en naar nieuwe projecten zoals het sportkompas. Sport Vlaanderen ijvert voor meer sport op school en voor een gestructureerde na-schoolse sportbeoefening.

Schoenen Torfs treedt op als hoofdsponsor van de scholenveldloop. CEO Wouter Torfs legde de nadruk op de nauwe banden met Lier en op de initiatieven die het bedrijf neemt op het vlak van sportbeoefening. Saartje Vandendriessche, meter van de 30ste editie, pakte uit met een reeks tips en goede raad. Ze deed al  vroeg aan sport, omdat het leuk en gezond is. Sport is een goede leerschool, legt vaak de link met de natuur en zorgt voor siociale contacten. Ze benadrukte wel het belang van discipline en regelmaat. Ook zij hield een pleidooi voor meer sport op school.

Burgemeester Frank Boogaerts noemde zich verheugd met de keuze van Lier als gaststad voor de 30ste editie. Lier is een sportstad met tal van bloeiende sportverenigingen. Recent werd de atletiekpiste nog vernieuwd en werd de eerste spadesteek gegeven voor de bouw van een nieuwe sporthal. Eerstdaags wordt ook de aanzet gegeven voor een nieuwe gym- en danszaal op de campus Louis Zimmer van het Atheneum Lier. (creating 07/09/18)

Tekst: DéBé

Foto's: RM

Begindatum: 
donderdag, 27 september, 2018
Einddatum: 
donderdag, 27 september, 2018

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK