LIER GAAT OP ZOEK NAAR EIGEN GELUID

Muziek die op één of andere manier met Lier verbonden is, loopt als een rode draad doorheen het programma van het Liers Cultuurcentrum. Onder het motto ‘Het Geluid van Lier’ wordt op zoek gegaan naar de ultieme ‘Lierse Top Tien’, waarvoor iedereen online of in het stemhokje zijn voorkeur kan uitdrukken.

Medewerkers van het Liers Cultuurcentrum hebben alvast een lijst met 65 nummers opgesteld. Hierbij wordt verwezen naar o.m. de Kreuners met Walter Grootaers, The Wolf Banes met Wimmeke Punk, Triggerfinger met Ruben Block, Bart Peeters, Eva De Roovere, Ian Thomas, Wim Brioen, Pino Baresi, Mintzkov en vele andere. Aan de lijst kunnen nog suggesties toegevoegd worden. Stemmen op de favoriete nummers kan tot woensdag 6 mei. Online kan dit via www.belpoplier.be, waar geluidsfragmenten kunnen beluisterd worden. Bovendien staan stemhokjes opgesteld in het foyer van het LCC, in de bibliotheek en in de SAMWD.

Donderdag 7 mei wordt de Lierse Top Tien om 20.15 uur bekend gemaakt in cultuurcentrum De Mol. Bovendien wordt de LP voorgesteld, waarop Lierse artiesten tien Lierse nummers coveren. Het betreft een realisatie van het LCC en Bart Crocaerts van de Lierse opnamestudio The Dungeon. Jan Delvaux en DJ Robby Ewing nodigen bij deze gelegenheid verschillende gasten uit. Tickets kosten 7 euro en zijn te bekomen in het LCC. Van de LP worden slechts 500 exemplaren gemaakt, die te koop zijn aan 18 euro. Via www.belpoplier.be kan nu al een exemplaar gereserveerd worden. De nummers komen ook uit op CD, die te koop zal zijn aan de onthaalbalie van het LCC aan 12 euro het stuk.

Steeds in het kader van het ‘Geluid van Lier’ staan op 9, 26, 23 en 30 mei telkens om 14 en 15 uur muziekwandelingen op het programma, die nu al uitverkocht zijn. Onderweg wordt op zoek gegaan naar muzikale hotspots in de stad, het schilderstalent van Wimmeke Punk, een verdoken opnamestudio, een unieke springtrommel en een trompettenfabriek met internationale uitstraling. Tevens kan naar live muziek van Lier geluisterd worden. Als klapper op de vuurpijl brengen Jan Delvaux en DJ Robby Ewing van Belpop Bonanza, vrijdag 29 en zaterdag 30 mei in De Mol hun ‘City Special Belpop Bonanza 2500’. Aan de hand van sterke verhalen, aangevuld met muziek, foto’s en bewegende beelden, brengen ze de muzikale geschiedenis van Lier tijdens een grappige en onderhoudende show. Eerder zijn ze te gast in Heist-op-den-Berg (29 februari en 1 maart) en in Mechelen (27, 28 en 29 maart).

Tekst: DéBé

Foto's: RM

Begindatum: 
zaterdag, 15 februari, 2020
Einddatum: 
zaterdag, 30 mei, 2020

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK