LIER FIETST TEGEN PARKINSON

De vereniging ‘Parkinson of a bitch’ organiseert zaterdag 8 september voor de eerste keer een fietstocht in Lier. De  integrale opbrengst gaat  naar het parkinson-onderzoek van de Universiteit Antwerpen en naar de praktische ondersteuning van parkinson-patiënt en Lierenaar Maarten Renders.

Maarten Renders , die samen met  tweelingbroer  Thomas  optreedt in Iedereen Beroemd op Eén kampt al sinds zijn 29ste met deze vreselijke ziekte. “Om hem een hart onder de riem te steken en centen te verzamelen voor het onderzoek naar parkinson, verrasten 140 vrienden hem  3 jaar geleden op een fietstocht van Move for Parkinson in Oud-Turnhout.  Ook de afgelopen 2 jaar deden we dat en brachten zo al 20.000 euro bijeen”, vertelt initiatiefnemer Tom Claes.

Nu zet de vereniging in de scoutslokalen aan de Marnixdreef de ‘Parkinson of a bitch’ fietstocht op poten.  Er zijn bewegwijzerde routes van 21, 45 en 80 km en onderweg wordt gezorgd voor bevoorrading.  Deelnemers kunnen starten tussen 10 en 14u. Na de aankomst kunnen ze bekomen bij een hapje en drankje. Er is ook kinderanimatie voorzien. Ook niet-deelnemers aan de fietstocht zijn uiteraard  van harte welkom in de Marnixdreef.

Peter van het gebeuren is  Lierenaar, acteur en comedian  Adriaan Van den Hoof. “Ik hoop op een complete overrompeling op 8 september maar twijfel daar niet aan met een uithangbord als Maarten , sinds zijn passage in ‘Iedereen Beroemd’ meer Bekende Vlaming dan ik”, lacht Adriaan.

Tekst: LR

Foto: RM

Begindatum: 
woensdag, 13 juni, 2018
Einddatum: 
zaterdag, 8 september, 2018

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK