LIER FEEST GAAT "KOKELAKKEREN"

In het pittoresk Buyldragershuisje aan het Felix Timmermansplein (voor de al wat oudere Lierenaars : het "Messenpleintje"), werd het programma van het nakende "Lier Feest 2018" door de initiatiefnemers voorgesteld.

Lier Feest gaat dit jaar door op twee weekends : 21/22 juni en 1 juli.
Omdat het nieuwe "Lier Feest" (de volwaardige opvolger van "Lier Kermis") nu exact 10 jaar bestaat, is dit tevens een ware jubileumuitgave.
Voorzitter Thomas Renders vermeldde in zijn toespraak dat er naast de vaste waarden ook nog twee nieuwe evenementen toegevoegd worden aan het programma, namelijk de basketters en de pijnders (de dragers van de Reuzen). Omdat ook het WK tijdens dezelfde periode als Lier Feest plaats vindt, leek het verstandig om de evenementen te spreiden. Op deze manier kan Lier immers continu blijven vieren!
Naar aloude traditie wordt 'Lier Feest' geopend met een avondmarkt, die plaats vindt op  donderdag 21/6.
Op vrijdag 22/6 is er de verenigingsmarkt ((om en bij de 40 verenigingen) in het Lierse Stadspark. Het wordt ook dit jaar een totaal spektakel met een uitgebreid aanbod aan eten en drinken, diverse optredens, muziek, dans en als knallende afsluiter een spetterend vuurwerk.
Verder zal, bij valavond, het stadspark in een echt verlicht sprookjesbos worden omgetoverd!
Er is ook dit keer weer een speciaal thema. Dit jaar heet het 'Kokelakker in het groen'. Een uitdrukking die menig Lierenaar nog zal kennen uit zijn jeugd.Zin in paling in 't groen van de bomma, artisanale hamburgers en hotdogs, frikadellen met krieken, worstjes op de barbecue, scampi in looksaus, gebakken haring met ajuinsaus, karakollen,etc? Natuurlijk alles overgoten met het nodige nat!
En wat belangrijk is, alles is te verkrijgen aan zeer democratsiche prijzen!
Om de bezoekers het gemakkelijk te maken worden flyers verspreid die het aanbod mooi bundelt.
Er zijn ook diverse optredens van o.a. dansverenigingen Scratch, Studio Wagner, Filmos De Bimba Escola De Capoeria , Ronny Lee en violisten van vereniging Transitie Lier.
Op zaterdag 30/6 is er naar aloude traditie 'bal populaire'  in het prachtig historisch kader van de Grote Markt vanaf 20u.
DJ Ellentrik Nostalgik (Jan Vernelen) rijgt de ene vinyl hip aan de andere.
Bram Willems (Stubru) beter bekend van de Warmste Week, brengt sfeer met zijn opzwepende plaatjes.
En ook' Omdat het kan Soundsystem ft Average Rob' brengt sfeer op deze (hopelijk!) zwoele avond.Discobar Galaxie met Lierenaar Adriaan Van den Hoof sluiten deze ambiance avond af met perfect aangepaste muziek voor de late/vroege uurtjes.
Zondag 1 juli wordt er gestart met "Klassiek in het Park". Klassieke muziek zal weerklinken op en rond het eilandje in het Stadspark, verzorgd door Hugo Siebens, die hiermee niet aan zijn proefstuk is. Iedereen mag zelf zijn picknickmand meebrengen of kunnen via Lier Feest een ontbijt bestellen tegen de zeer democratische prijs van €10.
Op zondag 1 juli is er vervolgens vanaf 14u tot 16u een kinderfuif op de Grote Markt, voor de allerjongste Lierenaars.De dansvloer ligt er, Studio Wagner zorgt voor een flitsende dansinitiatie en DJ Stefan gooit de handjes in de lucht met een stevige portie ambiance op kinderniveau.
Het straatmuziekfestival 'Toeten en Blazen' is een gevestigde waarde op 'Lier Feest' en is ook al aan zijn tiende editie toe. Een bont allegaartje van straatfanfares marcheert door de Lierse straten.
Ook een klassieker van 'Lier Feest' zijn de stoomtreintjes op de sportvelden. Op de sportvelden kunnen kinderen een ritje maken op een echt treintje dankzij de jaarlijkse samenwerking met de vrienden dan LMS De geit.
Op zondagnamiddag 1 juli,na de kinderfuif, organiseert de Gilde van de Lierse Pijnders een Pijndersconcours genaamd 'Reuzen zonder grenzen'. Op deze dolle namiddag zullen verscheidene reuzenverenigingen uit de provincie met elkaar de strijd aangaan in de vorm van een allround- en touwtrekcompetitie.
In het kader van Lier Feest start BC GUCO met de eerste editie van het Felix-Tornooi.
Legendes en gloriën uit de Lierse basketbalwereld bekampen elkaar voor de Wisselbeker FELIX. Teams : All Stars, Lyra, Guco en 't Kruiske.
Het tornooi start om 10u en de finale is voorzien om 16u.Supporters en kijklustigen op post op de Lierse Sportvelden!
Tekst: KH
Foto's Luc Peeters

 

 
Begindatum: 
maandag, 11 juni, 2018
Einddatum: 
maandag, 11 juni, 2018

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK