LIER ENGAGEERT ZICH TEGEN KINDERARMOEDE

Het college heeft beslist om mee de strijd aan te gaan tegen kinderarmoede. Net als de burgemeester en de voorzitter van het OCMW van Schaarbeek, Sint-Niklaas, La Louvière en Roeselare, werd ook door Lier het charter tegen kinderarmoede ondertekend in aanwezigheid van Minister van Binnenlandse ZakenJjan Jambon en van Staatssecretaris voor Armoedebeleid Elke Sleurs.

De burgemeester verbindt zich ertoe ervoor te zorgen dat gezinnen uit kansarme wijken toegang hebben tot onderwijs en betaalbare kwalitatieve zorg. Lier heeft de belofte aangegaan om: de arbeidsparticipatie van de ouders te ondersteunen; financieel toegankelijke kinderopvang te voorzien; de toegang voor kinderen tot een veilige en geschikte woning te vergemakkelijken en voortijdig schoolverlaten tegen te gaan. In dit opzicht ondertekende de stad samen met de middelbare scholen onlangs nog het PLUS-project.

Momenteel is in Europa 1 op de 4 kinderen blootgesteld aan het risico op armoede. In ons land is dit 1 op 5. Dit betekent dat 400.000 kinderen leven in een gezin beneden de armoedegrens. Kinderarmoede is op de eerste plaats een stedelijk fenomeen. Het charter werd dan ook ondertekend door de burgemeester van enkele grote steden zoals Antwerpen, Gent, Luik en Charleroi.

Foto: Hoogeveen (Nl)

Begindatum: 
woensdag, 4 maart, 2015
Einddatum: 
woensdag, 4 maart, 2015

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK