LIER IN DE BAN VAN NOVEMBERFOOR

Van donderdag 30 oktober tot en met dinsdag 18 november is Lier weer in de ban van de jaarlijkse novemberfoor. Verspreid over de Grote Markt, het Zimmerplein en de parking van de Gasthuisvest, kunnen de duizenden bezoekers zich andermaal uitleven op 65 attracties. Gelet op de grote verscheidenheid zal iedereen beslist zijn gading vinden.

Naast de klassiekers zoals de molens, de lunaparken, de vis- en de schietkramen, kan aan de vele eetkramer genoten worden van lekkere caracoles, frieten, smoutebollen, warme rek, snoep, wafels en hamburgers. Vanaf maandag 27 oktober nemen de foorinstellingen hun plaats in. Op het Zimmerplein gebeurt dit vanaf 9.30, op de Gasthuisvest vanaf 11 en op de Grote Markt vanaf 13 uur. Gelet op de grote afmetingen en de lange opbouwtijd wordt de ‘Big Roller Coaster’ op de Gasthuisvest reeds opgesteld vanaf zondag 26 oktober.

Voor het oprijden en het installeren werd in samenspraak met de politie en de dienst mobiliteit een tijdelijke verkeersverordening en een signalisatieplan opgemaakt. Voor de bussen van De Lijn werden tijdelijk olmleidingen voorzien. Enkele woonwagens van foorkramers met standplaats op de Gasthuisvest, krijgen opnieuw een plaats op de parking aan de Zaat. De attracties gaan donderdag 30 oktober om 16 uur open voor het grote publiek. De korte openingsplechtigheid in het stadhuis wordt opgeluisterd door de band ‘Jazz Notes’ van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans.

Dezelfde avond wordt om 20.30 uur op initiatief van het foorcomité een feestvuurwerk afgestoken op de plaats van het vroegere zwembad aan het Timmermans-Opsomermuseum. Woensdag 5 en 12 november zijn familiedagen. Op 5 november is vanaf 14 uur een ballonnenclown present en worden van op een paardenkoets gratis ballen uitgedeeld door spelers van Lierse. Op 12 november is vanaf 14 uur een ballenworp voorzien en is een ‘meet & greet’ mogelijk met de ‘Me To Tou Beer’. Maandag 10 november heeft in de Academie voor Muziek het 5de Lier Jazz Festival plaats. Bij deze gelegenheid zal uitsluitend jazzmuziek weerklinken uit de boxen van de nabijgelegen attracties. De novemberfoor wordt op zondag 16 november afgesloten met de traditionele beertjesworp: om 18 uur op de Grote Markt, om 18.30 uur op het Zimmerplein en om 19 uur op de Gasthuisvest.

Begindatum: 
donderdag, 30 oktober, 2014
Einddatum: 
dinsdag, 18 november, 2014

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK