LIER BREIDT CAMERASYSTEEM VERDER UIT

Aan Jeugdcentrum  Het Moevement heeft de stad  drie bijkomende multilenscamera’s geïnstalleerd .De camera’s werden op drie hoeken van het gebouw geplaatst zodat de hele site in beeld wordt gebracht.
 
De camera’s komen er in samenspraak met de Jeugdraad, het Jeugdhuis en de fuiforganisatoren. Ook de Lierse jeugd wil  een veilig jeugdcentrum. Vechtersbazen, dealers en vandalen krijgen zo geen kans meer. 
 
Het hele Lierse toezichtscameranetwerk werd dit jaar vernieuwd en uitgebreid. Er waren 15 camera’s, nu zijn er 60. De  stad verving de bestaande camera’s  door moderne toestellen  met een hoge resolutie of multilenscamera’s.  Zo  ontvangt de politie nu  haarscherpe beelden en kan  zij via verschillende hoeken bepaalde straten en plaatsen bekijken.Uitsluitend de politie kan  de continu opgenomen beelden bekijken. 

 

Er wordt ook een multilenscamera voorzien aan De Paardendrink. Deze zal de Papegaaistraat en het Felix Timmermansplein tot aan de Grote Markt in beeld brengen. Samen met de al  geplaatste camera’s in deze buurt, kan zo deze omgeving waaronder de Lantaarnstraat worden geobserveerd. 

 

Dit centraal toezichtscameranetwerk staat ook in verbinding met het netwerk van ANPR-camera’s op de invalswegen van Lier en Koningshooikt. ANPR staat voor "automatic number plate recognition" en verwijst naar de inzet van intelligente camera's voor nummerplaatherkenning.  In  onze stad  en deelgemeente zijn  er  momenteel op 9 sites in totaal 18 ANPR-camera’s operationeel.

 

Tekst: LR

Foto's: RM

Begindatum: 
dinsdag, 12 juni, 2018
Einddatum: 
dinsdag, 12 juni, 2018

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK