LIER BOUWT DERDE SPORTHAL

Met de eerste spadesteek  op de site van campus Arthur Vanderpoorten  van Atheneum Lier aan de Leuvensevest. werd gisteren de  officiële start  gegeven voor de   bouw van een nieuwe sporthal . De realisatie zal 3,5 miljoen euro  + BTW kosten en moet  begin september 2019  voltooid zijn.
 
De stad bouwt en financiert deze sporthal op een perceel van het Gemeenschapsonderwijs (GO!) dat daarvoor een recht van opstal verleent. Met de realisatie van de derde stedelijke sporthal    na  De Komeet en ’t Spui  lenigt  het stadsbestuur de  nood aan sportinfrastructuur en komt tegemoet aan de vraag van talrijke Lierse sportverenigingen. 
 
De opdracht wordt uitgevoerd door een consortium  met NV Cordeel als aannemer en Ontwerpatelier Jannes Infrabo als architect.
Het nieuwe gebouw  omvat een sportzaal met kleedkamerzone en op de verdieping een  zuidgerichte cafetaria met ruim buitenterras en vergaderfaciliteiten.  Opmerkelijk is  zeker de visuele interactie  met de speelplaats door  een raampartij over de volledige lengte van de sporthal. Er wordt een  ruim voorplein als inkom ingericht.  Voor de bezoekers  worden een  fietsstalling met  65 plaatsen en extra parkings   voorzien.
Tijdens de schooluren  staat de  sporthal ter beschikking van de leerlingen van de school . ’s Avonds en tijdens het weekend  kunnen de Lierse sportclubs er terecht.
 

De sporthal is volledig uitgerust  en  de zaal van 45 op 35 m2 kan opgedeeld worden in 2 of 3 zones    wat ruimte biedt voor  o.m.   2 basketbaldvelden, 3 volleybalterreinen of 10 badmintonvelden.  De zaal  beantwoordt  volledig aan de voorwaarden van  alle  zaalsportfederaties  en is  bijgevolg geschikt voor alle balsporten op competitieniveau.

Tekst: LR
Foto's: RM
Begindatum: 
dinsdag, 12 juni, 2018
Einddatum: 
dinsdag, 12 juni, 2018

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK