LEKKER AMANDELBOONGEBAK VOOR VZW. D’AMANDELBOON

Op vraag van Paul Van Steenkiste, voorzitter van de vzw. d’Amandelboon die de bewoners van het begijnhof samen brengt, heeft meester-bakker Johan Hendrickx met het onuitgegeven Amandelboongebak een nieuwe Lierse specialiteit gecreëerd. De lekkernij kan voor het eerst geproefd worden nu zaterdag 6 en zondag 7 mei tijdens het feestelijk weekend in het buurthuis aan het Oud Kerkhof 13.

De nog jonge vzw. d’Amandelboon heeft in korte tijd al wel wat realisaties en activiteiten op haar palmares. Ze werd midden april 2016 het buurthuis ingehuldigd. Daarnaast werden al concerten, tentoonstellingen, een boekenmarkt, een ontbijt en een brunch georganiseerd. Met het amandelboongebak krijgt de vzw. nu een eigen typische specialiteit. Bakker Johan Hendrickx die als voorzitter van de Orde van het Liers Vlaaike al meerdere Lierse specialiteiten op zijn actief heeft, leek de aangewezen persoon om de uitdaging op vraag van voorzitter Paul Van Steenkiste aan te gaan. Na wat denkwerk zorgde hij voor een passend gebak in de vorm van een amandelboon, alom gekend van de ons vertrouwde suikerbonen.

Op een bedje van fijngesneden appeltjes en een gemarineerde jus van amandelen, rust een cake bereid op basis van boterbloem, eieren en suiker. Bovenop prijkt als bekroning de onvermijdelijke amandelboon, volgens Johan Hendricks de meest gezonde onder de noten. De creatie werd grondig geproefd door de bestuursleden van de vzw. en meteen goed bevonden. Het amandelboongebak zal uitsluitend bij de vzw. te bekomen zijn en dit bij speciale gelegenheden zoals de deelname aan de kerstmarkt, een brunch of een tentoonstelling. Het zal verkocht worden aan 2 euro het stuk. Wie het meteen wil proeven moet beslist een bezoek brengen aan de boekenmarkt en de tentoonstelling met werk van Erwin Geeraerts, Lut Janssen, Rudi Meuris en Jan Van de Wijngaert, nu zaterdag 6 en zondag 7 mei telkens van 11 tot 17 uur in het buurthuis aan het Oud Kerkhof 13.

Tekst: DéBé

Foto's: RM

Begindatum: 
vrijdag, 5 mei, 2017
Einddatum: 
zondag, 7 mei, 2017

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK