LEGENDS-MATCH WESTERLO – LIERSE

Zaterdag 21 maart heeft in het stadion van KVC Westerlo om 20 uur een galamatch plaats tussen de ‘legends’ van KVC Westerlo en K Lierse SK. De wedstrijd wordt gespeeld ten voordele van ‘Techniekers zonder Grenzen’.

‘Techniekers zonder Grenzen’ wil op een duurzame manier iets teruggeven aan de maatschappij, door technische kennis in te zetten in ontwikkelingsgebieden waar de nood het hoogst is. Zo werden in 2019 zonnepanelen geplaatst in The Swallow en in Bakoteh, twee scholen in Gambia. Dit jaar staan vier projecten op het programma. (1) Het volledig renoveren van de defecte en onveilige elektrische infrastructuur in de Bakoteh Upper & Senior School. (2) Het installeren van een open keuken met overkapping in de Bakoteh Lower School, waar dagelijks 25 vrouwen staan te koken in de volle zon of de regen voor 3.000 leerlingen. (3) Het metselen van een omwalling rond de Bakoteh Upper School, tegen diefstal en vandalisme. (4) Het voorzien van een solar en elektrische installatie in de afgelegen school Albreda, waar geen elektriciteit aanwezig is. Lokale studenten zullen stage lopen tijdens de projecten en al doende technische expertise kunnen opdoen.

Om deze projecten te kunnen realiseren is de inzameling van fondsen nodig. Met de steun van peter Jan Ceulemans en van meter Tia Hellebaut wordt zaterdag 21 maart om 20 uur in ’t Kuipje in Westerlo de galamatch tussen voormalige vedetten van KVC Westerlo en K Lierse SK georganiseerd. Hebben al toegezegd: voor Westerlo: Toni Brogno, Jefke Delen, Bart Deelkens, Marc Schaessens, Rudy Janssens en voor Lierse: Jurgen Cavens, Eric Van Meir, Nico Van Kerckhoven, Jona De Roeck en Yves Serneels. Omroeper van dienst is de legendarische Jos Willems. Tickets kosten 10 euro en bieden de mogelijkheid om deel te nemen aan de tombola en aan de afterparty. Voor kinderen tot 12 jaar is de toegang gratis. Wie wenst deel te nemen aan een uitgebreid diner van 4 gangen (vanaf 17.30 uur) betaalt 125 euro per persoon. Nadien volgt een dansavond in de Club 1000 met Vanessa Chinitor en Dirk Bauters.

Tekst: DéBé

Begindatum: 
zaterdag, 21 maart, 2020
Einddatum: 
zaterdag, 21 maart, 2020

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK