LEERLINGEN SINT-URSULA OP INTERNATIONALE STAGE

18 leerlingen van de 6de jaren handelsonderwijs en 1 leerling van het 7de jaar Mode-Verkoop trekken vanaf 3 april voor 3 weken op internationale stage naar Sevilla en Nantes. Ze doen dit als ambassadeur in het kader van het Erasmus+-project.

13 leerlingen logeren in Sevilla in een ‘hostal’. 6 leerlingen verblijven in Nantes bij gastgezinnen. Als ambassadeur van ‘SUI Abroad! Join Us in Learning’ zullen ze ter plaatse ervaring opdoen in diverse bedrijven of hotels, in de administratie en bij het onthaal. Het Sint-Ursula-Instituut is al meerdere jaren een pionier op het vlak van buitenlandse stages. Zo werden in het kader van het Europees Leonardo-project subsidies bekomen voor een stage in Frankrijk. De hoop bestaat om volgend jaar richting Portsmouth in het Verenigd Koninkrijk te trekken.

De voorbereidingen voor de internationale stage in Sevilla en Nantes gingen in juni 2015 van start. Na het schrijven van een motivatiebrief en een sollicitatie in 3 talen, werd Sint-Ursula geselecteerd uit 28 kandidaten en officieel voorgesteld als ambassadeur van ‘SUI Abroad! Join Us in Learning’. De leerlingen zullen zich gedurende 3 weken in de Spaanse en de Franse cultuur onderdompelen en hun taalvaardigheid en sociale competenties bijschaven. Het Sint-Ursula-Instituut is de enige school in Lier die de leerlingen in het secundair onderwijs in het kader van het Erasmus+-project op internationale stage stuurt.

Begindatum: 
donderdag, 17 maart, 2016
Einddatum: 
donderdag, 17 maart, 2016

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK