LEDEN SCHEPENCOLLEGE STARTEN ACTIE LENTESCHOONMAAK

Met ‘ploggen’ (joggen en afval opruimen) en ‘plandelen (wandelen en afvalopruimen) dienen zich alweer nieuwe kandidaten aan voor ‘het woord van het jaar’. Neem daarbij de ‘Lenteschoonmaakactie’ van ‘Mooimakers’ (www.mooimakers.be/lenteschoonmaak-2021-0) en je hebt meerdere mogelijkheden om het aangename aan het nuttige te paren.

In het kader van laatstgenoemde actie gaven leden van het schepencollege alvast het goede voorbeeld. Ivo Andries, Annemie Goris en Thierry Suetens namen het centrum van Koningshooikt onder handen. Waarnemend burgemeester Rik Verwaest en algemeen directeur Katleen Janssens legden de focus op de Aarschotsesteenweg vertrekkende van aan de Ring. Net zoals Gummarus en Rumoldus destijds aan de andere kant van de stad, kwamen beide teams elkaar halverwege tegen. 

Ook inwoners kunnen in eigen buurt optreden als zwerfvuilvrijwilligers. De stad en ‘Mooimakers’ stellen hiervoor gratis materiaal ter beschikking. De stad zorgt eveneens voor het ophalen van de gevulde zakken. Daarnaast is met de steun van de stad ook een éénmalige actie van een klas, een straat of een vereniging, mogelijk. Materiaal moet wel ten laatste 3 weken vooraf aangevraagd worden. Steeds moet rekening gehouden worden met de geldende coronamaatregelen. Zo kan momenteel met maximum 4 personen zwerfvuil opgeruimd worden (meer informatie, zie: www.mooimakers.be/coronavirus). Zich inschrijven als zwerfvuilvrijwilliger kan via www.lier.be/wordvrijwilligerzwerfvuil). Erkende Lierse jeugdverenigingen kunnen zich aanmelden via www.moevement.be/jeugdverenigingen (zwerfvuilopruimacties).

Tekst: DéBé

Foto's: Com stad Lier

Begindatum: 
donderdag, 1 april, 2021
Einddatum: 
donderdag, 1 april, 2021

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK