KUNSTVEILING VOOR HET GOEDE DOEL

Vrijdag 21 april worden vanaf 20 uur in het H.-Hartziekenhuis kunstwerken geveild voor het goede doel. Het gaat om werken van beeldende kunstenaars die behoren tot de ‘Vrienden van de Kunstacademie Lier’, die in het ziekenhuis werden tentoongesteld onder het motto ‘Made in Lier’.

Algemeen directeur dr. An De Cuyper: ‘We zijn uiterst tevreden met de eerste editie van het initiatief om kunst naar het zieknhuis te halen. We kregen tal van positieve reacties van zowel bezoekers als van ons eigen personeel. Het doel is onze deuren open te stellen voor iedereen en niet alleen voor patiënten en hun bezoekers. In de nabije toekomst zullen nog kunstenaars uit allerlei disciplines onze gangen komen opfleuren’.

De opbrengst van de kunstveiling gaat naar twee goede doelen: het Berrefonds en het kinderpsychologiefonds van het zieknhuis. ‘Twee goede doelen die ons nauw aan het hart liggen’, aluds dr. An De Cuyper. Het Berrefonds wil een steun zijn voor ouders die hun kindje verliezen tijdens de zwangershap of kort daarna. Door middel van o.a. ‘herinneringsdoosjes’ wil deze organisatie een tastbare herinnering meegeven aan ouders die getroffen zijn door dit verlies.

Regelmatig dienen zich via de spoedafdeling kinderen aan met belangrijke psychologische problemen. Deze patiëntjes kunnen veelal niet vlot doorverwezen worden naar een dienst kinderpsychiatrie en belanden dan op de dienst pediatrie, waar ze de best mogelijke doch niet toereikende zorg aangereikt krijgen. Psychosociale problemen nemen daarnaast verder toe in de maatschappij. Denk maar aan kindermishandeling, echtscheidingsperikelen en eetstoornissen. Anderzijds treedt er in de pediatrie een verschuiving op naar meer complexe problemen zoals obsitas, slaapproblemen enz. Allen vergen ze de aanpak van een muiltidisciplinair team, met een belangrijke inbreng van een kinderpsycholoog.Daarom werd het team kinderartsen van het H.-Hartziekenhuis uitgebreid met 2 kinderpsychologen. Naast ambulante hulpverlening kunnen ze ook bij gehospitaliseerde patiëntjes in consult geroepen worden, dankzij het special hiervoor oppgerichte fonds.

Tekst: DéBé

Foto: RM

Begindatum: 
woensdag, 19 april, 2017
Einddatum: 
vrijdag, 21 april, 2017

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK