KUNSTTENTOONSTELLING IN H.-HARTZIEKENHUIS

Tot en met vrijdag 21 april kan in het H.-Hartziekenhuis tijdens de openingsuren een bezoek gebracht worden aan de tentoonstelling ‘Made in Lier’. De Vrienden van de Lierse Academie voor Schone Kunsten stellen 175 kunstwerken tentoon. Vrijdag 21 april worden de werken om 20 uur geveild voor twee goede doelen van het ziekenhuis: het Berrefonds en het Kinderpsychologiefonds.

De Vrienden van de Lierse Academie voor Schone Kunsten organiseren ieder jaar een tentoonstelling. De eerste maal had deze plaats op de l’Avenirsite. Nadien volgden het Convent in het begijnhof, de pastorie van het begijnhof en de academie. Volgens voorzitter van de Vrienden Paul Breesch kwam het ziekenhuis als locatie uit de bus na een verkennend gesprek tussen de ziekenhuisdirectie, directeur Gio De Weerd en schepen Ivo Andries. Spreker prees de goede verzorging die hij eerder in het ziekenhuis genoot. Tijdens de tentoonstelling komen zowat alle disciplines aan bod, die in de academie gedoceerd worden.

Volgens algemeen directeur dr. An De Cuyper heeft het ziekenhuis net als kunst een sociale functie. Kunst verlicht niet alleen de zeden, maar – zoals het ziekenhuis – ook de smarten. Zij verwees naar de veiling van de kunstwerken op vrijdag 21 april om 20 uur in het ziekenhuis. De opbrengst is bestemd voor het Berrefonds – dat werd opgericht door de ouders van Berre, die na amper 4 weken overleed – en voor het kinderpsychologiefonds voor kinderen met acute psychologische problemen. Volgens Gio de Weerd, directeur van de Academie voor+

Schone Kunsten, past de tentoonstelling in het kader van de vernieuwing van het ziekenhuis. Het initiatief zal de bezoekers ongetwijfeld doen nadenken over de betekenis van kunst en van het ziekenhuis.

Tekst: Herman De Belder

Foto's: Mon Rottiers

Begindatum: 
vrijdag, 24 maart, 2017
Einddatum: 
vrijdag, 21 april, 2017

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK