KRISTINE NAUWELAERTS TOONT KERAMIEK EN SCHILDERIJEN IN GALERIJ ARTISJOK

Van 4 september tot 24 oktober stelt Kristine Nauwelaerts keramiek en schilderijen tentoon in Galerij Artisjok in de Antwerpsestraat 64. De tentoonstelling kan vrij bezocht worden op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 14 tot 18 uur. De exposante studeerde aan de academie in Lier, woont in het begijnhof en heeft haar eigen atelier ‘Titine’.

Werken met porselein vraagt veel tijd, geduld en precisie, omdat het niet altijd duidelijk is hoe het basismateriaal gaat reageren tijdens het creatie- en bakproces. Uit respect voor het materiaal gebruikt ze geen kleur. Kristine werkt graag met ronde vormen, die staan voor verbinding, vrouwelijkheid en warmte. De installatie ‘Conectado’ is een grote mobiel die bestaat uit 144 calla’s. De witte bloemen staan voor feestvreugde en wedergeboorte. 144 symboliseert een nieuw begin en veiligheid. Het werk is opgedragen aan een goede vriendin, die ondanks een zwaar verlies haar schouders zet onder de werking van het buurthuis van het begijnhof. In elk werk komt de liefde van de kunstenares voor bloemen tot uiting. Elke bloem heeft een symbolische betekenis. In elk stuk wordt die betekenis gekoppeld aan de vrouw waaraan het werk is opgedragen. 

Kristine Nauwelaerts exposeert ook schilderijen, vaak uitvergrotingen van bloemen. Ze vormen een groot contrast met haar keramisch werk. Ze zijn groot en heel kleurrijk en komen overweldigend over. Kristine heeft lang moeten zoeken naar ronde doeken. Het ronde geeft ook in haar schilderijen de maat aan. Haar werk sluit aan bij de stimulerende invloed van de natuur, maar is ook ingetogen en getuigt van een sterk medeleven met vrouwen uit haar omgeving, die te maken hebben gehad met een groot verlies.

Tekst: DéBé

 

Begindatum: 
zaterdag, 4 september, 2021
Einddatum: 
zondag, 24 oktober, 2021

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK