KNAP FOTOSALON VAN KONINKLIJKE LIERSE FOTOCLUB

Zaterdag 19 en zondag 20 oktober kan telkens van 10 tot 18 uur nog een bezoek gebracht worden aan het fotosalon van de Koninklijke Lierse Fotoclub, dat naar jaarlijkse traditie plaats heeft in het Vleeshuis.

De bezoekers kunnen niet alleen genieten van de tentoongestelde foto’s, maar evenzeer van de digitale diashow over de Lierische Kunsten 2013.

Het fotosalon werd onder ruime belangstelling geopend door burgemeester Frank Boogaerts. Het salon betekent voor hem telkens weer het startsein voor een bijzondere periode in het jaar, met als uitschieters het feest van Sint-Gummarus, de novemberfoor, Sinterklaas, de eindejaarsfeesten, kerstmis en Nieuwjaar.

De Koninklijke Lierse Fotoclub werd in 1911 opgericht en is zodoende de oudste fotoclub van de stad. Het honderdjarig bestaan werd in 2011 met de nodige luister gevierd. De leden beoefenen vooral de traditionele fotografie en dit zowel in de analoge als de digitale vorm.

Met de huidige evolutie van ede digitale fotografie, heeft zowat iedereen omzeggens een eigen fotostudio in huis. Zodoende komt de werking van de fotoclubs onder druk te staan en wordt het steeds moeilijker om jongeren aan te trekken.

Mogelijk kan een meer intense samenwerking tussen de diverse clubs dan ook voor een nieuwe dynamiek zorgen.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK