KLIMAAT-EVENEMENT IN DE MOL

Een weekend lang werd in cultuurcentrum de Mol het klimaat-evenement ‘op goede voet met de aarde’ georganiseerd. Het centrale thema tijdens de tweedaagse was de vraag: ‘Hoe verlagen we onze ecologische voetafdruk?’.

Het evenement werd officieel geopend door schepen van milieu Lucien Herijgers. Martine Preenen verzorgde de presentatie en het labo nieuwe muziek van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans stond in voor de muzikale omkadering. Op beide dagen konden infostands bezocht worden, films over het klimaat en over sociale economie bekeken worden, demonstraties, doe-activiteiten en workshops bijgewoond worden.

Deze handelden over o.m. ruileconomie, autodelen, ecologie en ethiek.De infostands hadden betrekking op alle facetten van de milieuproblematiek, voeding, kleding, mobiliteit, gezondheid, bouwen en wonen en zuinig omgaan met water, energie en afval. Bekende sprekers hielden lezingen over de klimaatproblematiek, hernieuwbare energie, nieuwe woonvormen de kracht van coöperatieven, mobiliteit, duurzame landbouw, milieu en gezondheid en de meerwaarde van biologische voeding.

Voor de kinderen was aangepaste animatie voorzien. Aan de bar werden biodranken en hapjes geserveerd. Via een geefbeurs werden bruikbare en hanteerbare goederen weggegeven. In een ideeënbus konden de bezoekers voorstellen deponeren. De slotzitting werd bijgewoond door Nic Balthazar. Het klimaat-evenement was een organisatie van ‘de Lierse burgerbeweging Transitie Lier’.

Begindatum: 
zaterdag, 25 oktober, 2014
Einddatum: 
zondag, 26 oktober, 2014

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK