KLEURRIJKE BROCHURE VOL DIEFSTALPREVENTIETIPS

Nu de meest inbraakgevoelige periode er aan komt, hebben de politiezone van Lier, Heist-op-den-Berg en Berlaar-Nijlen een gezamenlijke brochure over diefstalpreventie en buurtinformatienetwerken uitgegeven. De originele brochure werd voorgesteld in aanwezigheid van de korpschefs Werner Cazaerck (.Lier), Luc Geens (Heist-op-den-Berg) en Jan Van Asch (Berlaar-Nijlen) en van de communicatieambtenaren Magalie Derboven (Lier) en Katrien De Koninck (Berlaar-Nijlen).

De brochure valt op door haar bijzondere vormgeving in waaiervorm. Het boekje staat vol met ludieke tekeningen van cartoonist D’Auwe, lid van de Lokale Politie Lier. De cartoons zetten de tekeningen kracht bij en verhogen de leesbaarheid. De brochure is opgebouwd rond 3 kleuren: groen, oranje en rood. In het groene gedeelte worden allerlei preventietips vermeld om de woning beter te bewapenen tegen inbraak. In het oranje gedeelte wordt het belang van het melden van verdachte handelingen en personen en het zo snel mogelijk bellen van het nummer 101 benadrukt.

Daarnaast wordt het belang en de werking van de Buurtinformatienetwerken (BIN) goed uitgelegd. Een BIN kan een belangrijke rol spelen bij het tijdig opmerken van verdachte situaties en voor een betere informatiedoorstroming naar de politie zorgen. Het rode gedeelte bevat zeer nuttige tips voor wie het slachtoffer werd van  inbraak en diefstal. Tot slot worden gratis diefstalpreventietips aangeboden voor iedereen die zijn huis beter wil beveiligen. Zo verdient het aanbeveling om steeds voor een bewoonde indruk te zorgen, de buren in te lichten bij afwezigheid en discretie te tonen op de sociale media.

Het is alvast een positieve vaststelling dat het aantal inbraken in de betrokken politiezones gevoelig gedaald is. Zo liep het aantal inbraken in woningen in Lier terug van 1889 (in 2013) tot 90 (tot september 2014). In Heist-op-den-Berg bedragen deze cijfers 136 (2013) en 81 (2014) en in Berlaar-Nijlen 127 (2013) en 62 (2014). De brochure wordt op eenvoudige vraag verdeeld via de interventieploegen en  ligt ter beschikking aan de onthaalbalie van de 3 politiezones.

Begindatum: 
woensdag, 29 oktober, 2014
Einddatum: 
woensdag, 29 oktober, 2014

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK