KLEINE STAD HERDENKT GROOTE OORLOG

Lier en Koningshooikt werden zwaar getroffen tijdens de beschietingen van eind september – begin oktober 1914. Onder het motto ‘Kleine Stad in de Groote Oorlog’ zijn de volgende maanden dan ook tal van herdenkingen voorzien. Aan de tentoonstelling ‘Lierse Noodwoningen na de Groote Oorlog in het werk van Oscar Van Rompay’ in het Huis van Oscar en aan de voorstelling van het boek ‘Lier in de Groote Oorlog’ van Hugo De Bot en Greet Vervloet, hebben we reeds de nodige aandacht besteed.

De herdenking gaat vrijdag 26 september officieel van start op de Grote Markt met het concert ‘Les Voix Perdues’, de plechtige opening van een noodwoning en een korte evocatie door Teater Lier. De noodwoning die gebouwd werd door leerlingen van het VTI kan tot 4 januari 2015 dagelijks van 9 tot 16.30 uur bezocht worden op de Grote Markt naast het stadhuis.

Zondag 28 september kan onder begeleiding van ene gids worden deelgenomen aan een wandeling, die om 14 uur vertrekt aan Toerisme Lier. Zondag 28 september heeft van 10 tot 17 uur een Fortendag plaats in het Fort van Lier en Koningshooikt, met rondleidingen door een gids. Voor informatie en reservaties dient contact opgenomen te worden met Toerisme Lier via info@toerismelier of 03-8000 555. Rondleidingen in het Fort van Lier zijn tot 2018 mogelijk voor groepen van maximum 25 personen. Info en reservaties gebeuren via Toerisme Lier. Ook het Fort van Koningshooikt kan tot 2018 in kleine groepen bezocht worden. Info en reservaties zijn mogelijk via wim@fortvankoningshooikt.be of 0499-25 70 40.

Tot midden november 2018 vertellen infoborden op diverse plaatsen in de stad over de verwoesting, de wederopbouw en het dagelijks leven in Lier tijdens de oorlogsjaren. Aan de hand van een wandelbrochure die 4 euro kost en te verkrijgen is bij Toerisme Lier, kan een wandeling langs deze infoborden gemaakt worden. Elke zaterdag in september vertrekt om 14 uur aan Toerisme Lier de Toeristen Tram voor een rondrit langs de infoborden en langs plekken die in Lier herinneren aan Wereldoorlog I. Een ticket kost 10 euro. Groepen kunnen ook op andere dagen een rondrit reserveren. Richting Kessel werd een landelijke fietsroute van 38 kilometer uitgestippeld langs relicten van Wereldoorlog I. De begeleidende fietsbrochure kost 2 euro. Tenslotte staat zondag 28 september een wandeling met gids langs de infoborden op het programma. Deze wandeling start om 14 uur. Meer informatie is te bekomen bij Toerisme Lier, 03-8000 555 of info@toerismelier.be.

Begindatum: 
zondag, 21 september, 2014
Einddatum: 
zondag, 21 september, 2014

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK