KIWANIS LIER TWEE NETEN BESTAAT 25 JAAR

Kiwanis Lier Twee Neten bestaat officieel precies 25 jaar. In werkelijkheid is het al 30 jaar, maar na 5 jaar ‘proefdraaien’ werd in 1997 het Charter van Kiwanis Internationaal ontvangen. Naar aanleiding van deze belangrijke verjaardag wordt een nieuwe website (www.kiwanisliertweeneten.be) gelanceerd en een jubileumboek uitgegeven.

Op 10 juni 1992 werd op een terrasje aan de Grote Markt in Lier de basis van Kiwanis Lier Twee Neten gelegd. Van bij de start telde de vereniging 9 leden, w.o. stichtend voorzitter Frans Driessen, secretaris Guy Cambré en penningmeester Michel Verheyen. De daaropvolgende jaren groeide Kiwanis Lier Twee Neten uit tot een sociaal geëngageerde, hechte en dynamische club met 25 leden. Op 20 september 1997 werd officieel het Kiwanis Charter ontvangen, wat gepaard ging met een ontvangst in het stadhuis en een gala-avond in aanwezigheid van 400 genodigden in feestzaal De Mol. Op 27 september 2003 werd het eerste lustrum gevierd met een groot galabal in de feestzaal van het Sint-Gummaruscollege. 

Het hoofddoel van Kiwanis Lier Twee Neten blijft het steunen van projecten ten voordele van kinderen en jongeren uit Lier en omgeving. Hiervoor worden tal van activiteiten georganiseerd. Recent waren dit het optreden van Michael Van Peer in cultuurcentrum Vredeberg, de Disco Party in het Hof van Beatrijs en de lancering van een eigen Kiwanis-gin. Nu volgen weldra de publicatie van een jubileumboek en van het stripverhaal ‘De Mammoethelden’. Zoals in het verleden ging de opbrengst steeds naar goede doelen. Naast het actieve clubleven waren er talloze steunacties. Zo werd in juni 2009 een miniatuurversie van de Zimmertoren aan de stad geschonken, speciaal voor blinden en slechtzienden. In juli 2018 volgde een levensgrote 3D-geprinte kopie van de mammoet van Lier, die staat opgesteld in het stadsmuseum. Recent werd nog een boenmachine geschonken voor de nieuwe biologische hoevewinkel ‘Veldvolk’ voor personen met een beperking in Berlaar. Het betreft hier een nieuw initiatief van Saskia Benus van de ‘Emiliushoeve’ in Bevel. 

Tekst: DéBé

Foto: KIWANIS

Begindatum: 
dinsdag, 9 augustus, 2022
Einddatum: 
dinsdag, 9 augustus, 2022

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK