KINDERKUNSTENDAG IN STADSMUSEUM EN CULTUURCENTRUM

Zondag 17 november is het kinderkunstendag. In Lier hebben activiteiten plaats in het Stadsmuseum in de Florent Van Cauwenberghstraat van 10 tot 16 uur en in het Cultuurcentrum aan de Aarschotsesteenweg vanaf 11.30 uur.

In het stadsmuseum staan een wolbuffet en een workshop over jouw ideale stad op het programma. Wol speelde een belangrijke rol in Lier. De stad kende in de 13de en de 14de eeuw een bloeiende lakenindustrie. Families en kinderen vanaf 6 jaar kunnen het proces van het weven herontdekken en kennismaken met het wassen, kammen, kleuren, spinnen, weven en vilten van wol, tijdens doorlopend gratis instapworkshops van 10 tot 16 uur. Om 14 buurstart een workshop over jouw ideale stad voor jongeren vanaf 8 jaar. Er wordt vertrokken van een wit blad. Gebruik kan worden gemaakt van houten blokken en stempels als bouwstenen. Verder worden gebouwen neergezet, parken en straten getekend, naar school of naar het werk gewandeld, onderweg ontdekt wat we nodig hebben en hoe we ons verplaatsen. Het aantal plaatsen is beperkt, zodat vooraf moet gereserveerd worden via stadsmuseum@lier.be.

In cultuurcentrum De Mol gaan de activiteiten van start om 11.30 uur. Een ticket voor de kinderkunstendag geeft toegang tot de voorstelling ‘No Way Back’ om 13.30 uur. Voor of na kan een extra voorstelling van ‘De Bus’ of ‘Diorama’ bijgewoond worden. Tussen de voorstellingen zijn er workshops in de foyer en kan van een pannenkoek genoten worden in het cultuurcafé.

Tekst: DéBé

Begindatum: 
zondag, 17 november, 2019
Einddatum: 
zondag, 17 november, 2019

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK