KINDEREN GENOTEN VAN BIJZONDERE MAAR ONVERGETELIJKE VAKANTIEWERKING

In het vooruitzicht van het einde van de zomervakantie blikten de 30 animatoren van de Speelmicroob, samen met schepen Rik Verwaest en algemeen coördinator Peter Janssens terug op de voorbije maanden. Wegens de coronaomstandigheden betrof het ditmaal een bijzondere vakantiewerking en dit niet alleen omdat het de 30ste editie betrof. Andermaal stonden het beleven van plezier en het uitleven van de fantasie centraal.

Schepen Rik Verwaest wees erop dat de werking tijdens de paasvakantie omwille van de coronamaatregelen niet kon plaats vinden. Pas einde mei werd het licht op groen gezet voor een coronaveilige speelpleinwerking met speelbubbels van maximum 50 personen. Dit was allesbehalve evident vermits de andere jaren gemiddeld 120 kinderen per dag werden ontvangen. Op de Speelmicroob konden per week 50 kinderen van 4 tot 9 jaar uit dezelfde bubbel worden opgevangen. Daarnaast werd aan het Kattekot aan de speelvelden een speelbubbel voor 13 kinderen van 10 tot 12 jaar gevormd. Het ging om kinderen van werkende ouders en om maatschappelijk kwetsbare kinderen. De speelbubbels moesten een ganse week ongewijzigd blijven. De ouders moesten de kinderen vooraf inschrijven en dit voor een ganse week en niet voor een dag. Op deze manier kon het coronavirus worden buiten gehouden en werd vakantiepret geboden aan meer dan 300 kinderen. 30 animatoren hebben zich elke dag van 8 tot 17 uur ingezet tijdens themaweken rond ‘Oma’s en Opa’s’, ‘We gaan naar Las Vegas’, ‘de dierentuin’, ‘rondreis in Parijs’, ‘naar zee’, ‘op een onbewoond eiland’ en ‘Speelmicroob airlines’. 

Verder werd gekookt, geknutseld, gebouwd en gedanst en werden diverse initiaties aangeboden. Vertegenwoordigers van de brandweer en de politie kwamen langs om over hun beroep te vertellen. Grote uitstappen naar een pretpark of een kinderboerderij konden dit jaar niet gemaakt worden. Korte excursies in de omgeving stonden wel op het programma, bvb. naar het speelbos ‘Holderdepolder’. Ze gingen ook minigolven, een ritje maken met de huifkar en bootje varen op de binnennete. De grootste kinderen trokken naar het skateterrein en gingen kanovaren en lasershooten. Algemeen coördinator Peter Janssens verwees naar de dagen van de hittegolf. Betrokkene is al 30 jaar op post, eerst enkele jaren als vrijwilliger, nadien als medewerker van de stad. Tijdens deze dagen stonden vooral waterspelletjes op het programma en werd een waterglijbaan en een schuiftapijt aangelegd. Als beloning werden deze dagen afgerond met een ijsje. Veel spelplezier werd ook geboden op de kinderopvang Kadee en dit in 3 verschillende speelbubbels: ééntje in Koningshooikt, op Kadee Spui en Kadee Lisp.

Tekst: DéBé

Foto's: Luc Peeters

Begindatum: 
donderdag, 27 augustus, 2020
Einddatum: 
donderdag, 27 augustus, 2020

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK