KAMPIOENENVIERING VAN AC LIERSE

In de parochiezaal aan de Mechelsesteenweg had de jaarlijkse kampioenenviering van AC Lierse plaats. Hulde werd gebracht aan een imposante reeks van Belgische, Vlaamse en Provinciale kampioenen in diverse atletiekdisciplines. Het hoogtepunt van de avond was de uitreiking van de gouden spikes en de huldiging van verdienstelijke leden met voorzitter Raymond Tibax op kop.

Werden gehuldigd als Belgische kampioenen: Veerle Marechal (10.000 m en marathon), Stefan Van den Broek (10.000 m) en Hugo Verhaegen (100, 200 en 400 m). Kwamen aan bod als Vlaamse kampioenen: Anne Bleys (marathon), Ferdinand De Backer (100 m) en Hugo Verhaegen (100 en 200 m). Behaalden een Provinciale kampioenstitel: Anne Bleys (marathon), Ferdinand De Backer (60, 100, 200 m en hoogspringen), Benedicte Geudens (discus), Lennard Leyssens (verspringen), Veerle Marechal (marathon), Jens Min (veldloop), Vincent Ons (800 m), Junes Tindemans (hoogspringen), Evi Theeuws (marathon), Astrid Van Breedam (1.000 m), Hugo Verhaegen (100 en 200 m), Karel Wellens (veldloop) en Leon Wuyts (marathon).

Verder werd hulde gebracht aan 12 crosskampioenen, 5 regelmatige en 16 verdienstelijke crossers. De gouden spike ging bij de dames naar Benedicte Geudens (discus) voor de kampnummers en naar Katryn Maes (300 m) voor de loopnummers en bij de heren naar Maarten Heylen (hoogspringen) voor de kampnummers en naar Vincent Ons (800 m) voor de loopnummers. De recreanten konden tijdens het seizoen 2016-2017 deelnemen aan 105 trainingen. 7 onder hen kregen ene bijzondere vermelding. Tenslotte was een bijzondere vermelding voorzien voor Jef Dillen en Jos Verret die al 25 jaar lid zijn van AC Lierse en voor Heidi Bresseleers, Veerle Marechal, Anouk Bax, Freya De Peuter, Edwig Van Den Nieuwenhuysen, Filip Van Den Broeck, Petrick Verswyvel, Frank Roels, Koen Vermeulen, Ben Van Den Bergh en Philip De Koninck die 10 jaar aangesloten zijn bij de club. De meeste aandacht ging evenwel uit naar voorzitter Raymond Tibax die al 50 jaar lang het boegbeeld van de atletiekvereniging is.

Tekst: DéBé

Foto's: RM 

Begindatum: 
woensdag, 29 november, 2017
Einddatum: 
woensdag, 29 november, 2017

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK