JCI-LIER LANCEERT SPORTIEF GEMEENSCHAPSPROJECT

JCI-Lier lanceert van 1 oktober tot 31 december 2020 het sportief gemeenschapsproject ‘Heroes for Emma’. Het is de bedoeling om in drie maanden tijd een virtuele afstand van 85.926 kilometer af te leggen en de wereld rond te reizen, door dit te registreren via een smartphone app.

85.926 kilometer is de afstand om in vogelvlucht de wereld rond te reizen en tal van hoofdsteden te bezoeken. Iedereen kan lokaal, nationaal of internationaal aan het project deelnemen. Men moet gewoon alle activiteiten zoals lopen, fietsen, wandelen, joggen, zwemmen, skiën … registreren via een sport- en gezondheidsapp zoals Fitbit, Strava, Google Fit, Apple Health en synchroniseren met de app Myvirtualmission. Deelnemen kan door een sponsorticket te kopen in de ‘Heroes for Emma’-webshop en vervolgens online te registreren op Myvirtualmission of via de app. Onderweg kunnen mijlpalen gehaald worden en zijn er prijzen te winnen. Op deze manier is het mogelijk om samen te sporten in tijden waarin omwille van corona afstand moet gehouden worden. 

De opbrengst van het project gaat naar het Fonds Emma Deprince, dat zich inzet voor de strijd tegen kinderarmoede in Lier. In samenwerking met de stad en het OCMW wordt o.m. bijgedragen in de schoolkosten van gezinnen die het moeilijk hebben. Het fonds is genoemd naar Emma Deprince die bij haar overlijden in 1989 op 105-jarige leeftijd haar nalatenschap toevertrouwde aan de stad Lier.

Tekst: DéBé

Foto: JCI

Begindatum: 
donderdag, 1 oktober, 2020
Einddatum: 
zaterdag, 31 oktober, 2020

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK