JAGERS VIEREN SINT-HUBERTUS

Zondag 9 november vieren de jagers-natuurbeheerders van de wildbeheereenheid regio Lier om 10 uur naar jaarlijkse traditie hun patroonheilige Sint-Hubertus.  De eucharistieviering in de Sint-Gummaruskerk wordt opgeluisterd door het jachthoornensemble Fugamus en het Gregoriaans Koor onder leiding van Christian Van Looy.

Tijdens de offerande brengen jagers een prachtig wildtableau naar het altaar. Het Sint-Hubertusbrood wordt gewijd en bij het einde van de viering aan de aanwezigen uitgedeeld. Verschillende jachtvogels zullen met hun africhters aanwezig zijn en hondenbezitters mogen met hun viervoeters in de kerk. Na de viering volgt op het Kardinaal Mercierplein de dierenwijding door deken Jan Verheyen.

De wildverkoop per opbod van hazen, fazanten, bodduiven, grote Sint-Hubertusbroden en Lierse Vlaaikens, vormt één van de hoogtepunten van de viering. Jachthoornblazers zorgen samen met meerstemmige samenzang voor extra sfeer. Er is gelegenheid om de jachthonden en de jachtvogels van nabij te bekijken en vragen te stellen aan de eigenaars, de jagers en de bijzondere veldwachter. Aan democratische prijzen kan genoten worden van een borreltje of een warme wijn.

Begindatum: 
zondag, 9 november, 2014
Einddatum: 
zondag, 9 november, 2014

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK