ITALIAANSE WIJNPRODUCENTEN GENOTEN IN B&B DE FRIMETHE

Het voorbije weekend verbleven in B&B de Frimethe in Vremde  wijnproducenten uit Italië. Ze kwamen naar ons land om deel te nemen aan de wijndegustatiebeurs van Dell’Oro in Wommelgem en verkozen de rust van de landelijke omgeving boven de drukte van de stad. Ze waren vol lof over de ontvangst door gastheer en Lierenaar Werner Mens.

Voor de wijndegustatiebeurs van Dell’Oro selecteerde Bart Thijs, in  2002 in Avignon uitgeroepen tot de beste junior sommelier van de wereld, een reeks Italiaanse topwijnen. Daarnaast werden ook, heerlijke koffiecreaties van Lavazza, koekjes en grundale chocolade gepresenteerd. De Italiaanse wijnboeren waren afkomstig van Piemonte en van de Abruzzen en van de omgeving van steden zoals Alba, Asti, Barbaresco en Pescara. Ze vertegenwoordigden familiebedrijven met een rijke traditie en volgden een opleiding ‘viniculture and oenology’ aan de Universiteit van Turijn en Alba. Marco Vacca was aanwezig namens de wijngaarden van Cascina Albano, Marco Maldo en Ilaria Ferrero namens de Agricola Molino, Valerio Mondo namens de gelijknamige ‘Winery’, Andrea Bianco namens de Colle Frisio en Federico namens de Bottega.

Met z’n allen verkozen de rust van de landelijke B&B de Frimethe waar ze na een uitgebreid en verzorgd ontbijt, konden genieten van een wandeling in de natuurrijke omgeving. B&B de Frimethe is gelegen in de Toeffelhoek 38 in Vremde en beschikt over 4 kamers en 2 tuinsuites. Meer informatie is te bekomen via www.defrimethe.be, info@defrimethe.be of tel. 03-455 93 70.

Tekst: DéBé

Foto's: RM

Begindatum: 
zondag, 3 december, 2017
Einddatum: 
zondag, 3 december, 2017

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK