INTERNATIONALE ERVARING VOOR EERSTEJAARS THOMAS MORE

Op maandag 8 mei trekken de 112 eerstejaarsstudenten van de afdeling Verpleegkunde van Thomas More in Lier naar Hannover, Zwolle, Namen en Brussel, om over de grenzen van de zorg te kijken. Ze nemen deel aan een internationaal programma dat hen leert omgaan met diversiteit in de zorg, hen gevoelig maakt voor het anders zijn van patiënten en voor het anders organiseren van de zorg.

De opleidingen die Thomas More in Lier aanbiedt, besteden steeds meer aandacht aan internationalisering en dit zowel in functie van het nieuwe vierjarige curriculum verpleegkunde als van het nieuwe onderwijsconcept voor zowel verpleegkunde als vroedkunde. Aandacht voor de toenemende diversiteit in de zorg stuurt alle eerstejaarsstudenten vanaf dit academiejaar over de grenzen van de eigen regio. Om deel te nemen aan internationale projecten trekken ze naar Duitsland, Nederland, Wallonië en Brussel. De 34 studenten vroedkunde proefden reeds van 24 tot 26 april van hun eerste ‘internationale’ ervaring in Brussel.

De samenwerking met een partnerschool en gezondheidszorginstellingen ter plaatse, zorgt voor een mooi aanbod van exploreren, ervaren en uitwisselen. Het maakt de studenten gevoelig voor het anders zijn en voor het anders organiseren van de zorg. Internationalisering is een constante doorheen de hele opleiding. Studenten van het tweede jaar focussen op internationalisering@home. Zij ontvangen studenten uit andere landen in Lier. Dit jaar worden studenten verwelkomd uit Finland en Litouwen. In de laatste fase van de opleiding kunnen studenten kiezen voor een langer verblijf in het buitenland. Zo verblijven dit academiejaar 24 laatstejaarsstudenten voor een stage in Finland, Portugal, Frankrijk, Malawi, Tanzania, Kaapverdië, Vietnam en Suriname.

Tekst: DéBé

Foto: RM

Begindatum: 
maandag, 8 mei, 2017
Einddatum: 
maandag, 8 mei, 2017

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK