INTERACTIEVE KINDERWANDELINGEN SLAAN METEEN AAN

Midden 2019 pakte Visit Lier uit met de nieuwe interactieve kinderwandeling ‘Ontdek Lier met Mit en Felix’. Aan de hand van enkele amusante doe-opdrachten kunnen kinderen tot 12 jaar leuke weetjes over Lier ontdekken. In hun rugzakje krijgen ze o.m. een wandelboekje, een tekenblok en kleurpotloden mee. In nauwelijks een half jaar tijd werden hiervoor 2.572 belangstellenden genoteerd.

Wie Lier wil ontdekken in combinatie met heerlijk genieten van diverse smaken bij lokale handelaars, kan best deelnemen aan de PROEFTOER. Volgende acht horeca- en handelszaken verlenen hun medewerking: Harvey & Hayes, koffiehoekje Van Ouytsel, frituur Marcel, bakker De Bakker, chocolaterie Dom, café Refuge, crémerie Jerome en Barraf. In 2019 werden hiervoor 774 deelnemers genoteerd.

Van begin juni tot eind oktober konden individuele bezoekers op zondag deelnemen aan één van volgende 9 themawandelingen: Historische stadswandeling, ‘Deur Lier’, Streetartwandeling, Buiten de Stadspoorten, Van Boeckelwandeling, wandeling en bezoek aan het Huis van Oscar, de Natuur In, wandeling naar het Stadsmuseum en beklimming van de Sint-Gummarustoren. Een bezoek aan de toren was – in combinatie met een beiaardconcert – ook mogelijk op de bronzen woensdagen van 3 juli en 8 augustus.

Van 1 april tot en met 30 september was het mogelijk om bij Visit Lier een picknickmand vol lokale producten te bestellen. 105 belangstellenden maakten hiervan gebruik. Om personen die het financieel wat moeilijker hebben ook de gelegenheid te bieden om een uitstap te maken, werd samen et Steunpunt Vakantieparticipatie een gereduceerd tarief voorzien voor sommige activiteiten. 153 belangstellenden konden zodoende genieten van een boottocht op de Binnennete, een stadsrondleiding, een bezoek aan het stadsmuseum en een picknickmand.

Tekst: DéBé

Foto: Luc Peeters

 

Begindatum: 
dinsdag, 24 maart, 2020
Einddatum: 
dinsdag, 24 maart, 2020

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK