INFOMARKT ROND SIGMAPLAN VOOR DE NETE EN DE KLEINE NETE

Waterwegen & Zeekanaal en het Agentschap voor Natuur en Bos zijn klaar met het inrichtingsplan van het Sigmaproject voor de Nete en de Kleine Nete. Het project moet een betere bescherming bieden tegen watersnood en waardevolle natuur rond de Nete herstellen. Maandag 30 juni heeft een infomarkt plaats in zaal Nilania, Kesselsesteenweg 52 in Nijlen en dinsdag 1 juli in d’Open Poort, Berlaarsesteenweg in Lier.

Bij hevige regenval kan er in combinatie met verhoogde waterstanden ten gevolge van stormvloed, wateroverlast optreden in de omgeving van de Nete en de Kleine Nete.  Een betere bescherming bieden tegen overstromingen en beschermde natuur in ere herstellen, is het uitgangspunt van het Sigmaplan. Het project bestrijkt een gebied dat 265 hectare groot is en verscheidene zones omvat. De eerste zone langs de Beneden Nete ligt op het grondgebied van Lier en Duffel. Hierin liggen  de twee Anderstadgebieden, de Polder van Lier, de zone van het Hof van Lachenen en de vijvers van de Anderstad.

Een tweede zone ligt langs de Kleine Nete op het grondgebied van Grobbendonk, Zandhoven en Nijlen. Daar komt er vooral waardevolle natuur bij. Een deel blijft voorbehouden voor landbouwactiviteiten. In de derde zone – het mondingsgebied van de Giote Nete – komt er heel wat leefgebied bij voor de roerdomp. De werken voor dit Sigmaproject zullen niet voor 2016 worden aangevat. Eerst moeten nog een aantal procedures worden doorlopen. De omwonenden en eigenaars worden bij elke fase van het project geïnformeerd en krijgen inspraak.

 

Begindatum: 
dinsdag, 24 juni, 2014
Einddatum: 
dinsdag, 24 juni, 2014

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK