INDRUKWEKKENDE HULDIGING VAN SPORTKAMPIOENEN

Voor de 14de maal had in cultuurcentrum de Mol de ‘Nacht van de Sport’ plaats. Hulde werd gebracht aan liefst 241 kampioenen in diverse sportdisciplines. Het hoogtepunt van de avond was de verkiezing van de sportploeg van het jaar, de jongere van het jaar en de sportfiguur van het jaar. Deze laatste eer was weggelegd voor windsurfster Andrea Vanhoorne.

De talrijke genodigden werden welkom geheten door Jo Docx, voorzitter van de sportraad. Hij riep de herinnering op aan de eerste helft van de jaren ’70 toen de stad Lier met BBC Bus Lier, VBC Rebels, K. Lierse Bycicle Club en ook K. Lierse SK op het vlak van de ploegsporten tot de top in ons land en zelfs Europa behoorde. Met 241 provinciale, Vlaamse, Belgische en internationale kampioenen in tal van disciplines, doet sportief Lier het ook vandaag niet slecht. Hij verwees naar de instanties die zich inlaten met de sportbeleving in de stad en naar de specifieke opdracht van de sportdienst, de sportraad en het beheersorgaan sport en nodigde de aanwezigen uit om actief deel te nemen aan de Sint-Gummarusfeesten van einde september – begin oktober.

Schepen van sport Ivo Andries feliciteerde de talloze kampioenen en de sportlaureaten en benadrukte de inspanningen van het stadsbestuur op het vlak van de sport. Zo werd voor het dossier van ‘de Hoge Velden’ de procedure ingezet voor de onteigening van het gebied, de nutsvoorzieningen, de parking en de bouw van de sporthal. In functie van de weersomstandigheden worden de lijnen op de vernieuwde atletiekpiste van het Netestadion zo snel mogelijk getrokken. Op de stedelijke sportvelden wordt verder een minipitch aangelegd en op 6 juli mag Lier de Ronde van Frankrijk verwelkomen.

Op verzoek van presentator Johan Van Rooy mochten de kampioenen hun trofee in ontvangst nemen. Op deze manier kwamen de atletieksport, de basketbalsport, het mountainbiken, de paardensport, de petanque, het tennis, het turnen, het zwemmen, de hockeysport, het modelvliegen en het surfen aan bod. Vier verdienstelijke vrijwilligers werden in de bloemetjes gezet. Fabienne Keusters zet zich al 25 jaar in voor de jeugd van hockeyclub Herakles en is sinds 2 seizoenen manager van de heren 1. Eduard Vercammen zorgt als vrijwillige conciërge van de Oefenschool voor een harmonieus samenleven tussen de verschillende verenigingen – w.o. Petanqueclub Lier – die de site benutten. Betty Breugelmans is al 45 jaar lid en sinds 10 jaar actief betrokken bij de succesvolle G-werking van AC Lyra. Ingrid De Vries verzorgt tenslotte vol toewijding de administratie van Turnkring Lyra.

Het G-Team van AC Lyra werd verkozen tot ploeg van het jaar. Als ankerclub van de provincie Antwerpen inzake G-atletiek namen 12 atleten deel aan de ‘Special Olympics European Summer Games’, waar een groot aantal gouden, zilveren en bronzen medailles werden behaald. Simon Verherstraeten werd uitgeroepen tot jongere van het jaar. Deze 15-jarige atleet van AC Lyra behaalde zowel indoor als outdoor meerdere malen het podium tijdens provinciale, Vlaamse en Belgische kampioenschappen voor de 60 meter, 60 meter horden, 100 meter, 100 en 300 meter horden. Windsurfster Andrea Van Hoorne (20) van Zeil- en Surfclub Broechem werd sportfiguur voor 2014. Ze won tijdens het voorbije seizoen alle wedstrijden waaraan ze deelnam en werd Europees kampioen slalom- en formula-surfen. De cheque van 600 euro die haar te beurt viel, wordt aangewend voor de aankoop van nieuw materiaal. ‘De Nacht van de Sport’ werd keurig opgeluisterd door de Lierse Yogaschool Rama Seanen, Dansstudio Wagner en Dansclub Scratch.

Begindatum: 
zaterdag, 7 maart, 2015
Einddatum: 
zaterdag, 7 maart, 2015

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK