INDRUKWEKKENDE ‘SHARING HAPPINESS’ OP LIERSE GROTE MARKT

Zaterdag 7 oktober lanceert kunstfotograaf Wim Tellier (38) uit Bornem het project ‘Sharing Happiness’ op de Grote Markt in Lier. Hij is hiervoor op zoek naar 700 personen die rond een smiley-luchtballon gaan liggen, om hiervan vervolgens met een drone een indrukwekkende luchtfoto te maken.

Het project is o.m. bedoeld om de Lierenaars op een leuke, sociale en kunstzinnige manier samen te brengen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk via www.sharinghappiness.be. De deelnemers worden vanaf 15 uur op de Grote Markt verwacht. De foto wordt omstreeks 17 uur genomen. Vervolgens wordt een hapje en een drankje aangeboden. De deelnemers kunnen tal van waardevolle prijzen winnen. Er worden ook 10 ‘limited editions’ van het kunstproject verkocht. De opbrengst hiervan gaat naar twee sociale initiatieven: de Speelhoeve in Vremde en de Stappaert in Lier.

Wim Tellier maakt kunstinstallaties op basis van grote foto’s en blow-ups die geïntegreerd worden in de omgeving. Hij realiseerde reeds tal van projecten. In 2006 ‘We Wish’, waarbij hij een grote babyfoto van zijn zoon Yenno maakte, die de wereld rondreisde en te bewonderen was op de Santa Monica Pier in Los Angeles. In 2009 volgde het project ‘7-7. The Making Of’, waarbij een 30.000 vierkante meter grote kunstcollage ontvouwd werd op Antarctica. Andere opmerkelijke projecten zijn ‘We drift’ – drijvende foto’s op de Schelde -, ‘Time’ en de grote ‘Krab’ op het strand van Knokke-Heist.

Tekst: DéBé

Foto: Wim Tellier

Begindatum: 
woensdag, 4 oktober, 2017
Einddatum: 
woensdag, 4 oktober, 2017

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK