IGEMO ZET WIJK-WERKERS IN

Onder andere de sport- en de cultuursector zijn blij dat hun activiteiten dankzij de versoepelingen weer kunnen doorgaan, zij het op een vaak creatieve, aangepaste manier. In de praktijk is het echter een hele uitdaging voor hen om organisatorisch en financieel het hoofd boven water te houden. Het inzetten van wijk-werkers van Igemo Rivierenland kan, zeker met de herfst- en winterperiode in het vooruitzicht, een flexibele oplossing zijn.

Dat extra handen nodig zijn, is duidelijk: overal dient men aanwezige personen te registreren, infrastructuur te ontsmetten, de maatregelen en veiligheid te handhaven en mensen wegwijs te maken. Bovendien wordt het vinden van extra hulp steeds moeilijker. Daar waar voordien kon gewerkt worden met vrijwilligers, gelegenheidscontracten of jobstudenten, volstaat dit vaak niet meer. Organisaties kampen nu al met personeelstekort als gevolg van ziekte en quarantainemaatregelen. Verwacht wordt dat dit nog zal toenemen de komende maanden. In deze omstandigheden kan Igemo als organisator van wijkwerken Rivierenland ondersteuning bieden aan organisaties in de sport- en cultuursector door het inzetten van wijk-werkers. Deze kunnen op een goedkope en flexibele manier bepaalde taken waarnemen. 

De wijk-werkers worden zodoende gestimuleerd in hun ontwikkeling en de afstand tot de arbeidsmarkt wordt verkleind. Via wijk-werken kunnen werkzoekenden gedurende een jaar werken aan hun vaardigheden door enkele uren per week klusjes of activiteiten uit te voeren. Dit kan bij iemand thuis of in een school, gemeente, OCMW, vzw, niet-commerciële vereniging of land- en tuinbouwbedrijf met een maximum van 60 uur per maand. Wie in aanmerking komt als wijk-werker wordt bepaald door OCMW of VDAB. De wijk-werkers worden betaald via cheques, gelijkaardig aan dienstencheques. Eén cheque kost 7,45 euro en wordt ingezet per begonnen uur. Er is een éénmalig inschrijvingsrecht van 7,50 euro. Meer info: via mara.piessens@igemo.be, 015-28 60 22 of www.igemo.be/wijkj-werken.

Tekst: DéBé

Grafiek: IGEMO

Begindatum: 
vrijdag, 25 september, 2020
Einddatum: 
vrijdag, 25 september, 2020

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK