HUWELIJKSJUBILARISSEN ONTVANGEN IN STADHUIS

In het Lierse stadhuis werden 9 echtparen ontvangen die tijdens de tweede helft van 1959 in het huwelijk traden, samen met 2 koppels die tijdens dezelfde periode in 1954 elkaar het jawoord gaven. 2 echtparen konden wegens gezondheidsredenen niet aanwezig zijn.

De jubilarissen werden in ‘het mooiste stadhuis van Vlaanderen’ welkom geheten door burgemeester Frank Boogaerts. Hij verwees naar de basisvoorwaarden voor ene goed huwelijk: wederzijds respect, mekaar de nodige vrijheid gunnen en mekaar steunen in goede een kwade dagen. Hij stond ook stil bij de transformatie die het stadhuis onderging en waar ‘de grote vier van Lier: Felix Timmermans, Isidoor Baron Opsomer, Lodewijk Van Boeckel en Louis Zimmer, prominent aanwezig zijn. In zijn vertrouwde stijl roep schepen Rik Pets de herinnering op aan het huwelijksjaar 1959. In dat jaar werden achtereenvolgens Alaska en Hawaï de 49ste en de 50ste staat van de Verenigde Staten van Amerika. In Eindhoven rolde de eerste Daf-personenauto van de band en in New York verscheen de eerste Barbiepop. In hetzelfde jaar trad prins Albert op 2 juni in het huwelijk met Donna Paola Ruffo di Calabria. Op muzikaal vlak scheerden o.m. Catherina Valente, Cliff Richard, Connie Francis, Elvis Presley, The Everly Brothers, Freddy Quinn, Little Richard en Paul Anka, hoge toppen. De 60- en 65-jarige huwelijksjubilarissen kregen een broodjesmaaltijd, een dessert en Lierse Vlaaikens aangeboden.

Woonden de ontvangst bij. Voor 60 jaar huwelijk: Guido Michiels en Maria Goyvaerts, Leo De Kinder en Anna Beukeleirs, Louis Henderyckx en Paula Van Herle, Raymond Adriaensen en Gabrielle Janssens, August Van der Hallen en Jenny Schalfraet, Alfons Van den Bossche en Godelieve Poppe, Maurice Rohart en Lucienne De Greve, Alfons Langmans en Carolina Goris, Raymond De Smet en Jacqueline Simons. Voor 65 jaar huwelijk: Henri Janssen en Joanna Leflot en René Lens en Maria Lenders. Achiel Van Elst en Anna De Swert en Jozef Van Hooff en Bernardina Willems waren verontschuldigd.

Tekst: DéBé

Foto's: RM

Begindatum: 
zaterdag, 30 november, 2019
Einddatum: 
zaterdag, 30 november, 2019

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK